Soctīklus "uzspridzina" darba sludinājums Latvijas uzņēmumā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību pievērsis darba sludinājums uzņēmumā "Tukuma piens".

Sludinājumā teikts, ka uzņēmums aicina darbā pavārus, piedāvājot atalgojumu aptuveni 5 eiro stundā.

Twitter lietotāju uzmanību pievērsis ieraksts sludinājumā, ka darbā tiek piedāvāta apdrošināšana, taču pēc diviem nostrādātiem gadiem.

Jāpiebilst, ka ieraksts izpelnījās lielu komentētāju kritiku.

"Aizkustinoši patiesas darba devēja rūpes par cilvēkiem - vajag tikai nostrādāt 2 gadus par 5 euro stundā, un pilnīgi veselības apdrošināšanu varēs dabūt...".

"Ja tur nav kļūda un nav domāti 2 mēneši- tad skarbi."

"Viadā arī pēc gada. Un tad man vēl bija jāatgādina, ka tas gads ir pagājis, kur ir? Un stundas likme arī bija pieci ar kapeikām. Protams, ka meklē citu darbu, un bieši to gadu pat nenostrādā."

"Tā turklāt visdrīzāk ir bruto stundas likme. Mjā, un tad brīnās, kāpēc cilvēki labāk brauc uz ārzemēm un strādā tur šādu pašu darbu. Jā, jo alga ir adekvāta."

"Viegli apsolīt, zinot, ka 2 gadus neviens par tādu algu nenoturēsies."

"Dažus darba devējus nesaprotu, viņiem patīk, ka darbinieki ir nabagi un neko labu par darba vietu nevar pateikt? Paši šļūc ar autiņiem par 60 pakām."

"3€ uz rokas. Tas ir vienkārši apkaunojums."

Ierakstu komentējis arī kāds pārtikas nozares pārstāvis, kas atklāj, ka šajā nozarē tā ir ierasta prakse.

"Kā ēdināšanas nozares pārstāvis, varu pateikt, ka tas ir pilnīgi normāli mūsu nozarē, un pat ne-slikts piedāvājums. Nesaku, ka adekvāti, tikai, ka pierasti."

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".