Medbrālis Vācijā vēlas atstāt iespaidu uz kolēģiem un nonāvē vairākus desmitus pacientu

© pexels.com

Vācijā noticis vēl nebijis precedents - medbrālis, lai atstātu iespaidu uz saviem kolēģiem, nonāvējis vairākus desmitus pacientu, vēsta "Daily Star".

Vācijas tiesas priekšā 30. oktobrī stājās medbrālis Nīlss Hogels.

Klajā nākusi informācija, ka medbrālis, lai atstātu iespaidu uz saviem kolēģiem, tīši sazāļojis pacientus un centies viņus reanimēt.

Viņš pacientiem ievadīja letālas medikamentu devas. Brīdī, kad pacientu veselība strauji pasliktinājās, medbrālis devās viņus reanimēt. Tādējādi, cenošoties izglābt pacientu dzīvību, kolēģu acīs Nīlss bija "varonis".

Viņš savus upurs izvēlējās pēc nejaušības principa. Ik reiz, kad medbrālis bija garalaicības mākts, viņš nolēma sazāļot jaunu pacientu.

41 gadus vecais medbrālis, kuru dēvē arī par "Nāves eņģeli", strādāja divās slimnīcās, kur arī veica nelikumīgās darbības.

Jau 2005. gadā slimnīcas vadībai radās pamatotas aizdomas, ka pie lielās pacientu mirstības ir vainojams konkrētais medbrālis. Tika uzsākta izmeklēšana. 2008. gadā viņš tika notiesāts un viņam bija jāpavada pieci gadi cietumā. Vēlāk nākot klajā jaunai informācijai, vīrietis tika notiesāts uz vēl septiņiem ar pus gadiem cietumā. 2018. gadā tika uzsākta jauna tiesas prāva un vīrietim piemērots jauns cietumsods.

Viņš tiek apsūdzēts par 85 pacientu nonāvēšanu. Tomēr tiesai pastāv aizdomas, ka 15 gadu laikā medbrālis šādā veidā ir nogalinājis vismaz 300 pacientus.

Tiesa vīrietim ir piespriedusi mūža ieslodzījumu.

Svarīgākais