Atklāj, kāpēc rudenī īpaši ieteicams ēst kali

© pexels.com

Gada aukstajā un drēgnajā laikā pavisam viegli var saaukstēties. Lai izvairītos no iesnām, klepus un citiem saaukstēšanās simptomiem, ārsti iesaka stiprināt imunitāti. Imunitāti var stiprināt ne tikai ar dažādiem uztura bagātinātājiem, bet arī pārtiku.

Mainoties laikapstākļiem aiz loga, mūsu ķermenis cenšas pierast pie aukstuma, kas bieži vien noved pie novājinātas imunitātes, kā rezultātā ātrāk varam saslimt.

Portāls "Eat This, Not That" norāda, ka nav nepieciešams, lai stiprinātu imūnsistēmu, obligāti skriet uz aptieku.

Ļoti labs imunitātes veicinošs produkts ir zaļumi.

Ietverot uzturā zaļumus, salātlapas, mēs organismu nodrošinam ar dažādiem vērtīgiem vitamīniem, minerālvielām, šķiedrvielām u.c. uzturvielām.

Lai arī visi zaļumi ir veselīgi, eksperti izceļ vienu produktu, kurš labāk par citiem var palīdzēt stiprināt jūsu imunitāti. Speciālisti iesaka ikdienā ēst kale jeb lapu kāpostu.

Kale ir bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, kas sniedz būtisku atbalstu imūnsistēmas stiprināšanā. Šis lapu kāposts satur A un C vitamīnus.

"A vitamīns var palīdzēt atbalstīt mūsu imūnsistēmu un palīdzēt organismam cīnīties ar infekcijām," saka uztura speciāliste Lorēna Manakera.

Svarīgākais