Sabiedrībā virmo kaislības par iespēju sejas masku nēsāšanu atkal pasludināt par obligātu

© pixabay.com

Lai gan saslimšana ar Covid 19 ir visai augsta, nekādu slimības ierobežošanas pasākumu un valstisku ieteikumu nav. Tajā pašā laikā mediķi nebūt nav tik pārliecināti, ka šāda situācija ir pieņemama.

Ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava sociālās saziņas vietnē “Twitter” raksta, ka kovids ir “ieskrējies”, taču statistikā tas neatspoguļojas, jo laboratorijās to pārbauda reti. Neesot grūti prognozēt, ka lielāks uzliesmojums esot vien dažu nedēļu jautājums, tādēļ sarunā ar ReTV viņa aicina atjaunot kaut minimālus piesardzības pasākumus: “Iespējams, vajadzētu atjaunot arī plašāku testēšanu, lai saslimstība parādās oficiālajos datos, jo šobrīd nav prasības visus aizdomīgos pacientus testēt laboratorijā. Un droši vien vajadzētu atjaunot kaut kādus ierobežojumus, piemēram, sejas maskas sabiedriskajā transportā.”

Vairāki komentētāji piekrīt, ka situācija neatbilst esošajām Covid 19 izplatības tendencēm. Linda raksta: "Joprojām par maz tiek domāts par ventilāciju. Tajās pašās medicīnas iestādēs ir kosmoss. Jau vasarā nevarēja logus attaisīt (ventilācija nestrādā vai daudzviet nemaz nav), tad tagad vispār. Skolās mērītājus salika. Katrs var paskatīties http://co.mesh.lv un pašausmināties." "Un jā - sabiedriskajā transportā arī ir šausmas. Vēdināt nevar, jo kādam pūš, ventilācijas nav/nestrādā.

Pasažieru vilciens jaunākajos vilcienos apgalvo, ka esot ventilācija. Cik esmu mērījusiCO2, 30-180min braucienos sajūta, ka ir recirkulācija, utt."
Savukārt Inga raksta: "Veselības aprūpes iestādes maskas velk tikai dēļ ķeksīša, jo neviens nekontrolē. Turklāt mediji ziņo, ka drīz jau būsim pandēmiju uzvarējuši, radot viltus drošības sajūtu."

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".