Jauna informāciju par lidmašīnu, kas avarēja netālu no Ventspils

© F64

Par aviokatastrofu pie Ventspils sāk parādīties jaunas detaļas. Tā Spānijas mediji ziņo par to, kas atradās lidmašīnā.

Kā iepriekš intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra vadītājs Pēteris Subbota, lidmašīnā bijuši četri cilvēki, bet sakari ar lidaparātu pazuduši jau ilgu laiku pirms avārijas.

Jaunākā informācija liecina, ka lidmašīnā Cessna 551 bija Quick Air īpašnieks Karls Gīzemans, kuram šis gaisa kuģis piederēja.

Spānijas mediji ziņo, ka kopā ar uzņēmēju lidmašīnā atradās viņa sieva, divi bērni un divi suņi.

Viņi bieži lidoja no Heresas uz Ķelni - Spānijā vācu uzņēmējam bija sava villa, viņš pats pārvaldīja lidmašīnu. Šoreiz galamērķis nebija norādīts. Tiek precizēts, ka gandrīz uzreiz pēc pacelšanās pilots ziņojis par kuģa spiediena samazināšanos, un vēlāk sakari ar viņu pārtrūkuši.

Lidmašīna ietriecās jūrā pēc Zviedrijas gaisa telpas šķērsošanas. Turklāt pēc tam, kad pilots ziņoja, ka viņš nonācis nelaimē, viņam pakaļ izlidoja iznīcinātāji no četrām valstīm - taču piloti lidmāšinas kabīnē nevienu neredzēja.

Iespējams, pasažieri un pilots bija zaudējuši samaņu skābekļa trūkuma dēļ. Traģēdijas vietā strādā Zviedrijas krasta apsardzes karavīri, taču viņi necer atrast kādu dzīvu - šādā negadījumā izredzes izdzīvot ir minimālas.

Kā ziņots, svētdienas vakarā netālu no Ventspils jūrā notika aviācijas negadījums.

Svarīgākais