Milzīgi krusas graudi nogalina nepilnus 2 gadus vecu bērnu

© Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

Lai gan arī Latvijā šonedēļ piedzīvotas pamatīgas pērkona lietugāzes, daudz sarežģītāka situācija šonedēļ bijusi Katalonijā, kur negaisa laikā krītošo krusas graudu lielums sasniedzis 10 centimetrus diametrā. Turklāt krusas gradi nogalinājuši kādu 20 mēnešus vecu meiteni.

Kā vēsta medija "The Guardian", tad šonedēļ vētras laikā Katalonijā krituši pēdējās divās desmitgadēs lielākie krusas graudi.

Lai gan krusas graudi krituši aptuveni 10 minūtes, tie nodarījuši postījumus ne vien cilvēku īpašumiem, bet arī prasījuši kādas mazas meitenes dzīvību. Pēc amatpersonu teiktā meitenei trāpijuši lielie krusas graudi, pēc tam viņa ar smagām traumām nogādāta slimnīcā. Trešdienas rīta paziņots, ka meitenes dzīvību nav izdevies glābt. "Šīs ir šausminošs negadījums," norādījusi amatpersona.

Arī mikroblogošanas vietnē twitter un sociālajos tīklos publicēti video, kuros iemūžināti vētras skati.

Citi

Sergejs Šoigu, sniedzot interviju Krievijas medijiem, sadusmoja un pat šokēja krievus ar negaidītu paziņojumu. Komentējot pašreizējo situāciju karā ar Ukrainu, bijušais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs, tagadējais Drošības padomes sekretārs, kā raksta ukraiņu medijs "Prozoro", "izkliedza kārtējo murgu porciju, kam ar realitāti maz sakara".