"Pelējums no griestiem", Grūbe pastāsta par iedzīvotāju dažādajiem piedāvājumiem izmitināt bēgļus

© Ekrānuzņēmums

TV24 raidījumā "Meli un fakti" Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem vadītājs Pēteris Grūbe stāsta par to, kādi mēdz būt iedzīvotāju piedāvājumi izmitināt ukraiņu bēgļus.

Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem vadītājs Peteris Grūbe stāsta ka Latvijas iedzīvotāju piedāvātie mitekļi Ukrainas bēgļiem mēdz būt dažādi.

"Savā pieredzē esmu redzējis gadījumus, kad Ukrainas bēgļus vēlas ielaist dzīvoklī, kurā redzams pelējums no griestiem," stāsta Grūbe.

Grūbe uzskata, ka iemesls, kādēļ cilvēki piedāvā telpas, kuras nav savestas kārtībā, drīzāk ir tāds, ka iedzīvotāji ir gatavi dot un palīdzēt ar to, kas ir vai arī cerības, ka paši ukraiņi spēs telpas uzlabot, viņaprāt, tie nav mēģinājumi iedzīvoties un nopelnīt.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".