Vai Lego klucīšiem pienācis gals?

© Dmitrijs Suļžics / F64

Lego ir viens no veiksmīgākajiem rotaļlietu ražotājiem pasaulē. Slavenais Lego klucītis ir atrodams gandrīz katrā bērna istabā. Taču tagad, lai turpinātu pastāvēšanu uzņēmumam ir jāizgudro sevi no jauna, raksta portāls "manager-magazin.de".

Jau 90 gadus ar Lego klucīšiem ir piepildīta gandrīz katra bērna istaba.

Dānijas uzņēmums ir viens no lielākajiem rotaļlietu ražotājiem pasaulē. Un viens no veiksmīgākajiem: Lego ir rotaļlietu ražotājs ar lielāko apgrozījumu pasaulē, kam seko ASV uzņēmumi Hasbro un Mattel. Lego nodarbina vairāk nekā 17 400 cilvēku aptuveni 30 pasaules valstīs.

Taču tagad tirgus līderim nāksies pārorientēties. Klimata pārmaiņu laikā klasiskajam no plastmasas izgatavotajam Lego klucītim vairs nav nākotnes.

Pašlaik tiek veikti pētījumi par augu šķiedrām, piemēram, kukurūzu, kviešiem un celulozi. Pērn Lego prezentēja prototipu, kas izgatavots no pārstrādātām PET pudelēm.

Spiediens no ārpuses ir liels - Lego saņem kritiku, jo rotaļlieta ir iepakota vienreizējās lietošanas plastmasā.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".