Ko par Galkina koncertu domā Latvijā dzīvojošie krievi?

© Ekrānuzņēmums

Krievijas humorista Maksima Galkina uzstāšanos Jūrmalā, koncertzālē "Dzintari" latviešu publika uzņēma ar sajūsmu. Daļa Latvijā dzīvojošo krievu, vismaz spriežot pēc sociālajos tīklos paustajam domām, Galkina jokus tiešām nesaprot un dažs atklāti pasūta populāro komiķi tur, kur Čusku salas aizstāvji aizsūtīja krievu karakuģi pirmajā vietā.

Visaktīvāk Galkinu kritizēja Jevgenija Safraneka, kas kādreiz darbojusies LSM krievu valodā.

Safraneka, mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentējot populārā komiķa Galkina pirms dažām dienām notikušo uzstāšanos, kurā viņš latviski jokoja, ka klātesošie “krievi vispār nesaprot, kas šeit notiek”, pasūtījusi Galkinu “uz trīs burtiem” un piebildusi, ka krievi lieliski saprot latviski.

"Twitter" lietotāji šādu komentāru novērtējuši kā apliecinājumu Safranekas prokrieviskumam, ja reiz šādi joki viņu spējuši tā aizkaitināt. Atsevišķos komentāros lasāmas saites uz publikācijām, kurās šī pozīcija, lietotājuprāt, izpaužas vēl skaidrāk. Ar ierakstu dalījušies arī atsevišķi politiķi un sabiedrībā pazīstamas personas.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".