Ko šī brīža laikapstākļu prognozes liecina par gaidāmo ziemu?

© Kaspars Krafts / F64 Photo Agency

Iespējams, daudzi vēl pirms šī gada rudens un ziemas aktīvi seko ne vien notikumiem Ukrainā, bet arī tam, kā notikumi pasaulē ietekmē apkures un citu pakalpojumu cenas. Tikmēr pirmās ilgtermiņa prognozes ļauj izdarīt secinājumus, cik auksts vai silts laiks būs gaidāms šajā ziemā.

Kā mikroblogošanas vietnē twitter raksta meteorologs Jānis Trallis, tad ilgtermiņa prognozes rāda siltu rudeni un ziemu gan Latvijā, gan Eiropā kopumā. "Jāņem vērā, ka šādas prognozes ir gandrīz vienmēr un nereti tās nepiepildās, turklāt ir dažas pazīmes, ka ciklonu aktivitāte Ziemeļeiropā ziemā var mazināties," skaidro sinoptiķis.

Viņš arī atgādina, ka arī pagājusī ziema bija siltāka par normu , 2020.-2021.gada ziema caurmērā bija auksta, bet 2019.-2020.gada ziema - rekordsilta. "Ziemas kopumā kļūst siltākas, bet atsevišķi aukstuma periodi bija un būs," norāda J.Trallis.

Citi

Alkohola reibumā un ar ieroci rokās gar mācību iestādēm Ventspilī staigājis kāds aizdomīgs vīrietis. Pamanot šo cilvēku, apkārtējie uzreiz par redzēto ziņojuši likumsargiem, kas operatīvi reaģēja un vīrieti aizturēja. Tomēr skolēnu vidū joprojām jūtams satraukums par iepriekšējā dienā piedzīvoto, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais