Soctīklos: Ceļotāja jautājums izsauc smieklu vētru

© Pixabay

"Facebook" ir izveidota grupa "Ceļo bez bēdu", kur ceļotājentuziasti dalās ceļojumu pieredzē, taujā pēc padoma, diskutē.

Mikus nolēma uzjautāt: "Vai "Ryanair" rokas bagāžā drīkst pārvadāt tūristu plītiņu ar gāzes balonu?". Un grupas biedri sāka bērt "pērles"...
Daži piemēri:
Martin: Ugunskuru var vest lidmašīnā?
Ronalds: Nepareizi uzdots jautājums- vai lidostas drošības kontrole izlaidīs cauri? Pēc tam kaut granātas
Mārtiņš: Pieminēt aviokompānijas nosaukumu, manuprāt, ir lieki.
NEVIENA lidosta tevi neizlaidīs cauri bagāžas čekošanai ar gāzes balonu.
Māris: Tūristu rokas granātiņu arī drīkst
Viesturs: Jā var, var vēl paņemt garos iesmus un kādu milzīgu tuteni, lai gaļiņu sagrieztu. Varbūt vēl petardes ieliec. Paņem vēl benzīna kannu.
****
"Ryanair" mājas lapā minēts:

Ryanair lidojumā aizliegtās vienības

  • Pistoles, šaujamieroči vai tamlīdzīgi ieroči
  • Asšķautņaini ieroči un asi priekšmeti
  • Neasie instrumenti: jebkurš neass instruments, kas var izraisīt traumas, ieskaitot dažus sporta piederumus, piemēram, tenisa raketes un beisbola nūjas
  • Sprāgstvielas un uzliesmojošas vielas: jebkura sprādzienbīstama vai viegli uzliesmojoša viela, kas apdraud pasažieru un apkalpes veselību vai gaisa kuģa vai īpašuma drošību/drošumu.
  • Ķīmiskās un toksiskās vielas: ķīmiskas vai toksiskas vielas, kas apdraud pasažieru un apkalpes veselību vai gaisa kuģa vai īpašuma drošību/drošumu.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".