Vācijā plāno atsākt pasākumus Covid-19 ierobežošanai

© Freepik

Vāciešiem drīzumā būs jāvalkā aizsargmaskas publiskajās telpās, lai palīdzētu cīnīties ar nākamo COVID-19 izplatību, taču vairs nebūs atgriešanās pie lokdauna, skolu slēgšanas vai komandanta stundas, sacīja tieslietu ministrs Marko Bušmans, raksta portāls "politico.eu".

Intervijā nacionālajam laikrakstam "Morgen Post" Bušmans sacīja, ka, lai gan vasarā COVID-19 izplatība mazinājās, valdība gatavo pasākumus gaidāmajam COVID-19 vilnim rudenī un ziemā, tos septembrī iesniegs parlamentam likumdošanas apstiprināšanai. Viens no galvenajiem seku mazināšanas pasākumiem būtu obligāta masku nēsāšana publiskajās telpās.

"Masku efektivitāte telpās ir neapstrīdama," sacīja Bušmans.

Bušmans sacīja, ka koalīcija vienojās, ka lokdauns un skolu slēgšana vairs nav piemēroti pasākumi pandēmijas trešajā gadā.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".