RECEPTE: Netradicionāls Jāņu siers - izdodas vienmēr, garšo fantastiski

© F64

Tuvojas vasaras saulgrieži un viens no svētku mielasta sastāvdaļām ir Jāņu siers

Ina facebook iesaka savu recepti.
"Nu skat - Līgovakars jau tepat aiz sliekšņa!!!
Sasiesim Jāņusieru???
Tiesa gan - šoreiz mazliet netradicionāli. Bet ticiet man - izdodas vienmēr. Un garšo fantastiski!!!
Un tātad!!!
Olu siers
Piens - 3 litri
Olas - 10 gb
Kefīrs - 3 glāzes
Sāls, garšvielas
Olas mikserī sakuļ kopā ar sāli. Nepārtraucot kulšanu, pievieno kefīru.
Grāpītī ielej pienu, pievieno olu-kefīra masu, kārtīgi samaisa. Uz vidējas uguns nepārtraukti maisot karsē, kamēr atdalās sūkalas. Pēc vēlēšanās var pievienot garšvielas - ķimenes, dillītes, kiplokus vai ko citu.
Kāstuvītī ieklāj dubultā salocītu marlīti, ielej siera masu, notecina sūkalas. Uzliek slogu un uz nakti liek ledusskapī.
Lai izdodas un labi garšo!!!"

Svarīgākais