RECEPTE: Netradicionāls Jāņu siers - izdodas vienmēr, garšo fantastiski

© F64

Tuvojas vasaras saulgrieži un viens no svētku mielasta sastāvdaļām ir Jāņu siers

Ina facebook iesaka savu recepti.
"Nu skat - Līgovakars jau tepat aiz sliekšņa!!!
Sasiesim Jāņusieru???
Tiesa gan - šoreiz mazliet netradicionāli. Bet ticiet man - izdodas vienmēr. Un garšo fantastiski!!!
Un tātad!!!
Olu siers
Piens - 3 litri
Olas - 10 gb
Kefīrs - 3 glāzes
Sāls, garšvielas
Olas mikserī sakuļ kopā ar sāli. Nepārtraucot kulšanu, pievieno kefīru.
Grāpītī ielej pienu, pievieno olu-kefīra masu, kārtīgi samaisa. Uz vidējas uguns nepārtraukti maisot karsē, kamēr atdalās sūkalas. Pēc vēlēšanās var pievienot garšvielas - ķimenes, dillītes, kiplokus vai ko citu.
Kāstuvītī ieklāj dubultā salocītu marlīti, ielej siera masu, notecina sūkalas. Uzliek slogu un uz nakti liek ledusskapī.
Lai izdodas un labi garšo!!!"

Citi

Vairāki Latvijā populāri alus ražotāju zīmoli patērētājiem neatklāj informāciju, kur miestiņš ražots. Visbiežāk tas gan tiek brūvēts ārpus mūsu valsts robežām – Lietuvā un Igaunijā, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais