Ukrainiete dalījusies ar traģisku stāstu par vīra un 5 mēnešus vecā dēla zaudējumu

© Ekrānšāviņš no video

Harkivā kādai sievietei nācās apglabāt savu vīru un 5 mēnešus veco dēlu, kas gāja bojā apšaudē. Ģimene pēc evakuācijas atgriezās pilsētā, tā bija liela kļūda.

Kāda ukrainiete intervijā izdevumam "Общественное Харьков" pastāstīja savu traģisko stāstu pie sava dēla un vīra kapa.

Apmēram divus mēnešus Aleksandra Korosteļeva ar vīru un dēlu atradās ārpus Harkivas, viņi tika evakuēti pēc iespējas tālāk no kara. Maija beigās ģimene nolēma atgriezties pilsētā, ukrainietei tika piedāvāts darbs skaistumkopšanas salonā.

Tagad sieviete par to ļoti nožēlo. Viņa aicina pilsētas iedzīvotājus nesteigties un vēl neatgriezties mājās, raksta UNIAN.

26. maijā Korosteļevu no darba sagaidīja viņas vīrs ar 5 mēnešus vecu dēlu uz rokām. Kad ģimene satikās, sākās apšaude. Sieviete un viņas vīrs ar mazuli atradās telpā, kur trāpīja pirmā raķete. Viņi nolēma pārcelties uz citu vietu. Taču uz ielas viņus skāra vēl viena raķete.

Notika spēcīgs sprādziens, sieviete ieraudzīja savu vīru uz zemes. Viņa atceras, ka viņš bija pilnīgi melns, viņam bija lauztas rokas. Vīrietis nomira, bet bērns tā arī netika atrasts. Pēc dažām stundām tika atrasts arī zīdaiņa līķis, kurš traģēdijas brīdī atradās sava tēva rokās.

Mazulis un viņa tēvs tika apglabāti vienā kapā.

Sieviete stāsta, ka ir pāragri atgriezties Harkivā. Viņa aicina cilvēkus nedoties mājās. Viņa pati arī drīzumā pametīs Harkuvu. Citā rajonā viņu gaida vecākais dēls un māte.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".