Četras Velsas pamatskolas plāno izmantot kukaiņu proteīnu, lai mācītu jauniešiem par pārtikas ietekmi uz vidi un to, kā atrast jaunus ceļus uz ilgtspējīgu olbaltumvielas avotu, ziņo portāls "The Sun".
Jauniešu ēdienkartē plānots iekļaut circeņu, sienāžu, zīdtārpiņu, siseņu un miltu tārpu proteīnu.
Pētnieki cer izmantot visus iegūtos datus, lai uzzinātu, kā vislabāk izglītot bērnus par kukaiņu olbaltumvielu izmantošanu uzturā priekšrocībām.
Pētījumā pioedalīsies bērni vecumā no 11 gadiem, to vada Kristofers Bārs Kārdifas universitātē.
Viņš teica: "Mēs vēlamies, lai bērni par alternatīvām olbaltumvielām domātu, kā par aktualitāti šobrīd, nevis tikai par pārtiku nākotnei, tāpēc dažu šo pārtikas produktu izmēģināšana ir pētījuma pamatā. Lai gan ēdamie kukaiņi Apvienotajā Karalistē pašlaik netiek plaši pārdoti, tie ir daļa no aptuveni 2 miljardu cilvēku uztura visā pasaulē. Ir pasaules valstis, kur kukaiņu ēšana ir daļa no senām kulinārijas tradīcijām."
Ir identificēta tikai viena no iesaistītajām skolām - Roch Community Primary School Pembrukšīrā.
Skolotājs Karls Evanss sacīja, ka problēma ir “svarīga”, taču jauniešiem ir “grūti” izprast šo problēmu.
Uzsāktais pētījums raisījis šaubas sociālajos tīklos.
Viens lsociālo mediju lietotājs teica, ka tādi izmēģinājumi jāveic ar "ieslodzītajiem vispirms pirms bērniem", bet otrs teica, ka viņi "drīzāk būtu veģetārieši, nevis kukaiņēdāji".
Viens lietotājs "Twitter" komentēja, ka iedzīvotāju skaita pieauguma dēļ "mums visiem būs jāsāk tie ēst".