Soctīkli "vārās": Golubeva uz Ukrainu devusies ar apaviem, kuru rotājums izskatās pēc "Z" burta

© Ekrānuzņēmums

Dodoties vizītē uz Ukrainu, iekšlietu ministre Marija Golubeva kājās bija uzvilkusi "New Balance" apavus.

Uz šīs firmas apaviem parasti ir firmas zīme burta "N" veidā, kas izvietots apavu sānā. Taču, skatoties uz apaviem no priekšas, sānos uzdrukātais N burts, izskatās kā "Z" burts.

Ekrānuzņēmums

Pietiek.com mikroblogošanas vietnē "Twitter" vērsa sabiedrības uzmanību uz ministres apaviem, atrodoties vizītē Ukrainā: "Tas gan ir labs jautājums - ja cilvēks pats ir acīmredzami padumjš, ko dara cilvēka labi apmaksātais birojs un izcilie padomnieki".

Soctīklos šis ieraksts sacēla vētru:

"Pārstāvot mūsu valsti, šādas kļūdas nedrīkst notikt. Tas tiešām liecina par vienu no divām iespējām. Katrai detaļai ir nozīme, arī rotaslietas nes vēstījumu. Nelāgi izskatās.";

"Pietiks ar to, ja ar z-veidīgiem simboliem nebrauktu uz Ukrainu pīāroties";

"Tagad viss ir tik slikti, ka ielikt "nasing spešalu" viņas vietā būtu pat labāk, tas sataisīs mazāk kaunu Latvijai";

"Njā, biku stulbi sanācis";

"Viņa uzvelk botiņas, tieši tādas, lai "savējiem" parādītu savu patieso nostāju un attieksmi (šeit burts N kā tāds dubultaģents, divdomis, divkosis utt., kā jau visa mūsu politika). Bet tie, kas tur redz ko vairāk par "N", ir... (brīva vieta apsaukājumiem) Nekā pārsteidzoša";

"Ja Tavus mīļos galinātu kāds, kam uz drēbēm, ieročiem būtu kāds burts vai simbols, nez vai pēc tam Tev tie visur nerēgotos, nez vai Tu labpatikā tos gribētu uzlūkot... Bet Tavējie visdrīzāk ir drošībā...tie nemirst zem Z vai V tanku riteņiem?"

"Diplomātijā vienmēr jālasa starp rindām.";

"Burts "N" uz tupelītēm bildē izskatās pēc "Z". Un kas šobrīd ir "Z", domāju, nav jāskaidro".

Savukārt daļa soctīklu lietotāji ir nesaprašanā, par ko tāda "cepšanās":

" Nu tad metam visi ārā savus New Balance apavus",

"A, kur ir problēma? Vai viņai bija jābūt augstpapēžu kurpēs?"

"Joprojām, kas nesaprot, tas ir "N" burts un "New Balance" brands, ja visur saskata Z burtus un konspirācijas, tad laiks izslēgt telefonu un iet patalkot un savest kārtībā savu apkārtni";

"Tagad ko arī burtu "N" aizliegsim, jo pagriežot to sānis tas izskatās pēc bura "Z"? Šitā visa buru padarīšana jums nešķiet pārspīlēti debīla?";

""Z" sērijas Nikona bezspogulenes jānodod lūžņos vai pietiek "z" burtu aizkrāsot?"

"Burts "N" tagad pie aizliegtās literatūras?"

"Nu , nevajag pārspīlēt. Tad Z burts no alfabēta arī jāizmet.".

Ziņu aģentūra Leta vēsta, ka 5. maijā Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministri Kijivā parakstīja deklarāciju, kas radīs nepieciešamos nosacījumus, lai palielinātu sadarbību iekšlietu jomā un sniegtu operatīvu atbalstu Ukrainas iekšlietu dienestiem.

"Krievijas iebrucēji aiz sevis atstāj iznīcību, nogalinot civiliedzīvotājus un sagraujot cilvēku mājas un infrastruktūru. Cīņa, kuru Ukraina izcīna tagad, ir cīņa par demokrātiju un tiesībām dzīvot suverēnā valstī, nebaidoties no agresīviem kaimiņiem. Mēs Latvijā ukraiņu sāpi jūtam ļoti asi un zinām, ko nozīmē cīnīties par savu suverenitāti," norādījusi Latvijas iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Vizītes laikā iekšlietu ministri apmeklēja daļēji iznīcināto Hostomeļu, pieredzot īslaicīgās Krievijas okupācijas sekas un uzklausot Nacionālās Gvardes piedzīvoto, sargājot lidostu no okupantiem.

Ministri iepazīstināti ar to, kā tiek veikta saspridzināto dzīvojamo māju gruvešu novākšana, kā arī apskatīja Hostomeļas lidostu un lidaparāta "Mriya" angāru.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".