Zivtiņš: Nojaucot "Uzvaras" pieminekli, pasniegsim dāvanu Putinam

© Ekrānuzņēmums

Bijušais ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš raidījumā kategoriski izsakās pret pieminekļa nojaukšanu.

Bijušais ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš, viesojoties TV24 raidījumā "Preses klubs", atklāj savu viedokli par, daudz apspriesto, pieminekļa Uzvaras parkā demontāžu.

"Šis jautājums ir stipri politizēts un polarizēts. Ja mēs tagad runājam par nojaukšanu, ka ir īstais laiks un Krievija ir izdarījusi milzīgu noziegumu, nekādi līgumi nav spēkā. Tad it kā labi izklausās. Jāsaprot, ka, ja tagad to nojauks, tā būs lielākā dāvana Putinam, kādu mēs varam izdarīt.

Mēs būsim nolaidušies līdz tādam līmenim, līdz Krievijas līmenim, līdz Putina līmenim. Kategoriski uzskatu, ka to darīt nedrīkst. Otrs iemesls, tas piemineklis jau ir galvās un to tām ārā viņu neizdabūs, tā vienkārši nojaucot," kategorisks ir Zivtiņš.

Zivtiņš, šajā kontekstā, uzskatīja par būtisku atgādināt Brīvības piemineļa situāciju padomju laikos: "Pat padomju laikā bija runa, ka jānojauc Brīvības pieminekli (..) un nenojauca taču. Nezinu, vai var attiecināt uz šo pieminekli, bet mēs nedrīkstam nolaisties tik zemu."

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".