Uzvaras olu kaujas sniedz gandarījumu gan lieliem, gan maziem. Bet kāds ir stipru olu noslēpums?
- Lai olas neplaisātu un čaumala būtu stiprāka, vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā. Tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni.
- Sākumā olas iesaka likt aukstā sālsūdenī un paturēt, kamēr krāsošanai vajadzīgie materiāli tiek gatavoti.
- Vislabākās olas vārīšanai būs tādas, kas ir vismaz dažas dienas līdz nedēļu vecas.
- Lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls.
- Olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas.
- Nedrīks pārspīlēt ar etiķi, lai gan tas padara noturīgāku krāsojumu, etiķis padara olas čaumalu trauslu.
- Izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā
- Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš teicis,ka, lai tiktu pie stiprākās olas, ir jāmeklē stiprākā vista, un stiprākās vistas, kā zinām, aug laukos.