Kā uzvarēt olu kaujās? Stipru olu noslēpums

© Rūta Kalmuka / F64

Uzvaras olu kaujas sniedz gandarījumu gan lieliem, gan maziem. Bet kāds ir stipru olu noslēpums?

  • Lai olas neplaisātu un čaumala būtu stiprāka, vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā. Tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni.
  • Sākumā olas iesaka likt aukstā sālsūdenī un paturēt, kamēr krāsošanai vajadzīgie materiāli tiek gatavoti.
  • Vislabākās olas vārīšanai būs tādas, kas ir vismaz dažas dienas līdz nedēļu vecas.
  • Lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls.
  • Olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas.
  • Nedrīks pārspīlēt ar etiķi, lai gan tas padara noturīgāku krāsojumu, etiķis padara olas čaumalu trauslu.
  • Izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā
  • Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš teicis,ka, lai tiktu pie stiprākās olas, ir jāmeklē stiprākā vista, un stiprākās vistas, kā zinām, aug laukos.

Svarīgākais