Kā uzvarēt olu kaujās? Stipru olu noslēpums

© Rūta Kalmuka / F64

Uzvaras olu kaujas sniedz gandarījumu gan lieliem, gan maziem. Bet kāds ir stipru olu noslēpums?

  • Lai olas neplaisātu un čaumala būtu stiprāka, vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā. Tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni.
  • Sākumā olas iesaka likt aukstā sālsūdenī un paturēt, kamēr krāsošanai vajadzīgie materiāli tiek gatavoti.
  • Vislabākās olas vārīšanai būs tādas, kas ir vismaz dažas dienas līdz nedēļu vecas.
  • Lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls.
  • Olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas.
  • Nedrīks pārspīlēt ar etiķi, lai gan tas padara noturīgāku krāsojumu, etiķis padara olas čaumalu trauslu.
  • Izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā
  • Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš teicis,ka, lai tiktu pie stiprākās olas, ir jāmeklē stiprākā vista, un stiprākās vistas, kā zinām, aug laukos.

Citi

Eiropas Komisija likusi trīs no pasaulē lielākajām pornogrāfijas vietnēm sniegt informāciju par pasākumiem, ko tās veikušas, lai labāk aizsargātu nepilngadīgos no piekļuves to saturam un novērstu ar dzimumu saistītu vardarbību.