Helmanis: Kijevā daudzi cilvēki bojā iet ceļā uz bumbu patvertni

© Dmitrijs Suļžics / F64

Ogres mērs Egils Helmanis raidījumā "Preses klubs" uzsver, ka pirms sabiedrībai skaidrot konkrētus soļus, kā rīkoties bombardēšnas gadījumā, būtiski ir veikt sagatavošanās darbus - apsekot bumbu patvertnes, evakuācijas mācības skolās, civilās aizsardzības mācības ieviešana.

Ogres mērs un Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolas dibinātājs Egils Helmanis viesojoties TV24 raidījumā "Preses klubs" skaidro, kas ir pirmie sagatavošanās darbi pirms sākas pilsētu bombardēšana.

"Valstij un pašavaldībam ir jāapjauš šīs situācijas, jāsaprot, kādā gatavībā ir bumbu patvetnes, jāmācās evakuēt bērni no skolām. Jāsāk ieviest civilaizsardzības mācība. Mums tā pietrūkst un arī koordinēta darbība. Ir vajadzīgs sagatavošanās process," skaidro Helmanis.

Ogres mērs atklāj, ka Ogre tiek apsekotas bumbu patvertnes gan Pārogrē, zem Kombināta un citur. Noskaidrots, kādā stāvoklī tās ir un cik cilvēku tajās var patverties.

"Jānoskaidroarī, cik ātri iespējams uz patvertni nokļūt. Tas, ko redzam Kijevā, daudzi cilvēki bojā iet ceļā uz bumbu patvertni," saka Helmanis.