Latviešu bērnus Anglijas skolās vienaudži baida ar karu

© Pixabay

Latvieši Anglijā uztraucas par situāciju skolās, bērni tiek apcelti un fiziski iespaidoti.

Kāds ieraksts sociālās vietnes "Facebook" lapā "Latvieši UK" guvis ievērību.

Sieviete raksta: "Sveiki,tautieši,pastāstiet,cik droši jūtas, jūsu skolnieki,skolās un ārpus tām. Šajā saspringtajā laikā starp Krieviju un Ukrainu. Mans ,bērns ir no LV mācās, UK skolā. Ir pilnīga nedrošība. Sākumā bija mutiski, bet šodien jau fiziski."

Komentāros ar pēdējās nedēļas pieredzi dalās arī citi tautieši.

Madara: "Vakar mans bērns ar šo saskārās. Puika ņirgājies esi no Latvijas,ha,ha ha...krievi iebruks Latvijā un jūs visus nošaus.Skaisti vai ne?! No Angļu bērniem tāda attieksme,pret mūsu bērniem. Esmu vienkārši šokā. Ziņoju skolai.Skola tālāk izskatīs student support. "

Kristīne: "Pie visa vainīgi ir vecāki, kad tā skolā notiek. Angļi ir ļoti lieli panikas cēlāji. Un savu dirsu ne īpaši nekustina, bet ar muti ļurina. Bērns mācās no vecāka un to nes uz skolu. Manam skolā nekas tāds vēl nav bijis, ceru ka nebūs. Ja būs iešu cīnīšos par savu bērnu."

Līga: "Mūsu skolā ir liels mix gan krieviski runājošo (varētu būt lietuvieši utt),gan poļi, gan angļi. Nekas nav dzirdēts. Bet pieminēšu, ka mūsu skolā par politiku nerunā. Es uzprasiju vai skolā par to runā un saka. Teica ka skolotāji neļauj runāt par Ukrainas situāciju, lai nav strīdu,lai nav netiešu aizvainojumu. Vienkārši par to nerunā."

Jānis: "Labāk nepaliks. Ir skaidri jāpauž sava nostāja pret Putleru un krievnacismu. Ir jāsaka, kā bērns ir latvietis, latviešu izcelsmes."

Tatjana: "Man meitai sāka piekasīties jo Sociālajos tīklos nav ielikusi Ukrainas karogu profila bildē. Šodien arī tika fiziski iespaidota. Skolotāja vainoja manu meitu. Tagad sēžu un rakstu e-pastu jo telefonu neviens neceļ."

Laura: "Meitai poļu klasesbiedri uztraukušies par nākotni, vecāki viņiem arī domā ka Polijā iebruks pēc tam."

Citi

Iļjana (30), neskatoties uz to, ka ir pieaugusi, jūtas 15 gadus veca. Viņa cenšas strādāt, bet bieži maina darbavietas un aizraujas ar alkohola un marihuānas lietošanu. Iļjanas bērnība bija sarežģīta – viņa to pavadīja pie vecmammas, kura bija vardarbīga un kontrolējoša. Meitene vairākkārt mēģināja bēgt līdz 13 gadu vecumā pati lūdza, lai viņu pārved uz bērnu namu pie māsām un brāļiem.

Svarīgākais