Covid-19: vakcīnu efektivitāte bērnu vidū strauji samazinājusies omikrona laikā

© Pixabay

Saskaņā ar jaunajiem Ņujorkas štata Veselības departamenta datiem, Pfizer / BioNTech Covid-19 vakcīnu efektivitāte bērniem strauji samazinājās Omicron pieauguma laikā, īpaši bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, taču tā joprojām aizsargāja pret smagām slimībām, ziņo portāls "CNN.com".

Viena mēneša laikā pēc pilnīgas vakcinācijas Pfizer injekciju efektivitāte pret Omicron varianta izraisītu infekciju samazinājās no 68% līdz tikai 12% jaunākajiem bērniem, kuri ir tiesīgi saņemt vakcināciju: 5 līdz 11 gadus veci.

"Dati nepārsteidz, jo vakcīna tika izstrādāta, reaģējot uz agrāku Covid-19 variantu, " Ņujorkas štata veselības komisāre Dr. Mērija Baseta teica paziņojumā, kas publicēts tiešsaistē.

"Ir svarīgi uzsvērt, ka vakcinācija joprojām ir ieteicama ikvienam no 5 gadu vecuma, tostarp bērniem no 5 līdz 11 gadu vecumam. Šie dati arī parāda, ka Covid-19 vakcīnas samazina smagākas saslimšanas un hospitalizācijas risku bērniem no 5 līdz 11 gadu vecumam, un es mudiniet vecākus un aizbildņus pēc iespējas ātrāk konsultēties ar savu pediatru par bērnu vakcinēšanu un, ja tas ir piemērots, vakcināciju, " uzsvera komisāre.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".