Eiropā varētu tikt liegta pieeja Facebook un Instagram

© Pixabay

"Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs apsver iespēju slēgt "Facebook" un "Instagram" Eiropā, ja Meta nevarēs apstrādāt eiropiešu datus ASV serveros, ziņo portāls "cityam.com".

Kā liecina ārzemju portāli, Marks Cukerbergs un "Facebook" komanda apsver iespēju slēgt "Facebook" un "Instagram" Eiropā, ja Meta nevarēs apstrādāt eiropiešu datus ASV serveros, savā gada pārskatā minējis uzņēmuma īpašnieks.
Šādu iespēju Meta balsta uz Eiropas datu aizsardzības regulu nosacījumiem.
Pastāv iespēja, ka Meta tiešām varētu atteikties no sociālo vietņu "Facebook" un "Instagram" nodrošināšanas Eiropai, ja no šiem sociālajiem tīmekļiem netiek gūta vēlamā peļņa. Meta gan pagaidām ir visai pozitīvi noskaņota, tiek plānots, ka šī gada laikā ar Eiropu tiks panākta vienošanās, kas ļaus apstrādāt Facebook un Instagram lietotāju datus.

Tiek minēts, ka "Facebook" un "Instagram" pazušana varētu ietekmēt tūkstošiem mazo biznesu, kas paļaujas uz sevis reklamēšanu šajos sociālajos tīklos. "Facebook" un "Instagram" arī nodrošina visai uzticamu saziņu starp uzņēmumiem un to klientiem.

Meta iepriekš izmantoja transatlantisko datu pārsūtīšanas sistēmu, ko sauc par privātuma vairogu, kā juridisko pamatu, lai veiktu šo datu pārsūtīšanu.

Tomēr Eiropas Kopienu Tiesa 2020. gada jūlijā anulēja šo līgumu datu aizsardzības pārkāpumu dēļ. Kopš tā laika ES un ASV uzsvēr, ka strādā pie jaunas vai atjauninātas līguma versijas.

"Uzņēmumiem ir vajadzīgi skaidri, globāli noteikumi, kuru pamatā ir stingrs tiesiskums, lai aizsargātu transatlantiskās datu plūsmas ilgtermiņā," apgalvo Niks Kleigs, Meta pārstāvis.