Soctīkli "uzsprāgst" pēc Latvijas ārstes ieraksta par Covid ierobežojumiem

© F64

Latvijas ģimenes ārste mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi savu viedokli, kāpēc nevajadzētu mazināt/atcelt Covid-19 ierobežojumus valstī.

Tostarp, ārste vērš uzmanību ārstu un medmāsu trūkumam.

"Mums nav tik daudz ārstu un medmāsu, lai atceltu ierobežojumus un palaistu dzīvi pašplūsmā. Es nez, kā jums, bet man arī nav tik daudz vecāku un vecvecāku, lai riskētu ar viņu veselību un dzīvību."

Jāpiebilst, ka šis ieraksts izsauca lielu diskusiju vētru. Kas pārsteidzoši, liela daļa steidzās kritizēt ārstes ierakstu.

"Galvenais, ko Jūs nevēlaties, ir pārstāt saņemt kovida piemaksas."

"Kovidnaudas plūsmas tak nedrīkst pārtrūkt, vai ne?"

"ĢĀ praksēs 12 eiro par katru vakcinēto, 60 santīmi par katru apzvanīto. Kurš no tā gribēs atteikties?"

Tikmēr daļa aizstāv mediķus.

"Kā jums nav kauna - nopietni - pandēmijas laikā, kad ārsti ir tādā pārslodzē kā, droši vien, kara laikā, kā Jums sirdsapziņa ļauj tik pretīgi ar ārstu runāt?"

Tāpat Twitter lietotāji diskutē par aktuālām problēmām Latvijas veselības aprūpē.

"Manuprāt, jautājums nav par vai pret ierobežojumiem, kas to padara par vax/antivax diskusiju. Jautājums ir par to vai ierobežojumi vispār ierobežo COVID-19 izplatību? QR kodi, manuprāt, neierobežo. Vismaz dati tā liek domāt. Ārstus gan neapskaužu un liels paldies Jums par darbu."

"Pareizāk būtu teikt - mūsu veselības sitēma ir tik nolaista, ka mēs nevaram palaist pašplūsmā..."

Kā tika ziņots, no marta Latvijā varētu mīkstināt gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus, atstājot maskas, sertifikātus un ierobežojot lielo pasākumu rīkošanu virs 3000 apmeklētājiem, diskusijā TV24 pieļāva veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņš.

Svarīgākais