Īrijas zvejnieki liek mainīt Krievijas armijas plānus

© Ekrānuzņēmums

Krievijas armija, kas bija izsludinājusi jūras spēku mācības pie Īrijas krastiem, piekrita tās pārvietot tālāk pēc tam, kad zvejnieki apņēmās tās izjaukt, ziņo portāls "CNN".

Krievijas armija, kas bija izsludinājusi jūras spēku mācības pie Īrijas krastiem, piekrita tās pārvietot tālāk pēc tam, kad zvejnieki apņēmās tās izjaukt.

Krievija paziņojusi, ka pārcels pretrunīgi vērtētās jūras spēku mācības no Īrijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas (EEZ). Kara spēles bija saniknojušas īru zvejniekus, kuri teica, ka līdz 60 traleri turpinās zvejot šajā apgabalā kā parasti, miermīlīgi izjaucot Krievijas manevrus.
Krievijas vēstnieks Īrijā sacīja, ka mācības tiks pārceltas. Jurijs Filatovs paziņojumā norādīja: "Atbildot uz Īrijas valdības, kā arī Īrijas Dienvidu un Rietumu zivju ražotāju organizācijas lūgumiem, Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ir pieņēmis lēmumu, kas apliecina labas gribas žestu, pārcelt no 3. līdz 8. februārim plānotās Krievijas Jūras spēku mācības ārpus Īrijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas (EEZ), lai netraucētu Īrijas kuģu zvejas aktivitātes tradicionālajos zvejas apgabalos.

Jau iepriekš ziņu portāli informēja, kas īrijas zvejnieki plāno miermīlīgi izjaukt Krievijas plānus februārī sarīkot militārās mācības pie Īrijas krastiem. Īrijas Dienvidu un Rietumu zivju ražotāju organizācijas (IS&WFPO) izpilddirektors sacīja, ka šī teritorija ir "ļoti svarīga". Patriks Mērfijs saka, ka viņi vēlas aizsargāt bioloģisko daudzveidību un jūras dzīvi. Taču Krievijas vēstnieks Īrijā saka, ka pretrunas par mācībām ir "ļoti pārspīlētas". Jurija Filatova rīkotajā preses konferencē Krievijas vēstniecībā Dublinā. Viņš sacīja, ka plānotās Krievijas jūras spēku kuģu mācības "nekādā veidā neapdraud Īriju vai kādu citu" un ka ar tām nav paredzēts kaitēt.

Svarīgākais