Izraēlas finanšu ministrs rosina atcelt “zaļo pasu” režīmu

© Ekrānuzņēmums

 Izraēlas finanšu ministrs Avigdors Libermans rosina atcelt “zaļo pasu” režīmu.

Avigdors Libermans, Izraēlas finanšu ministrs gan intervijās, gan savos Twitter ierakstos, uzstājīgi pauž nepieciešamību atcelt “zaļo pasu” režīmu.

“Es strādāju pie tā, lai atceltu “zaļo pasu” režīmu, un nodrošinātu mums visiem atgriešanos pie ierastās ikdienas” ministra teikto citē Izraēlas ziņu kanāls i24news. “

”Zaļajām pasēm” nav ne medicīniskas, ne epidemioloģiskas loģikas. Daudzi eksperti tā uzskata”, teikts ministra Twitter ierakstā. A.Libermans arī pauž, ka minētais režīms nodara būtisku kaitējumu ekonomikai, sarežģī ikdienu un veicina paniku sabiedrībā.

Izraēlas premjerministrs teicis Naftali Benets valdības politiku skaidroja šādi: “Valdība meklē visus veidus, kā palīdzēt Izraēlas pilsoņiem tikt cauri Omikrona vilnim. Mēs esam nolēmuši nodrošināt bezmaksas pārbaudes Izraēlas pilsoņiem, skolēniem un visiem iedzīvotājiem. Tāpat paziņojām par karantīnas laika saīsināšanu līdz piecām dienām. Attiecībā uz "lokdaudien" mēs strādājam, lai rastu risinājumus, lai saglabātu ekonomikas funkcionēšanu pēc iespējas labāk un kopīgiem spēkiem pārvarētu šo vilni."