Internetā atklāj "pasaulē stingrāko lokdaunu"

© Ekrānuzņēmums

Ķīna ir izveidojusi plašu karantīnas nometņu tīklu, kur tūkstošiem cilvēku saskaras ar izolāciju mazās metāla būdiņās. Tas viss ir daļa no komunistiskās partijas nežēlīgās "Zero Covid" stratēģijas, kur pietiek ar vienu gadījumu, lai uzsāktu represijas, ziņo thesun.co.uk.

Cilvēki spriež, ka Pekinā ieviests "pasaulē stingrākais lokdauns". Ķīna izveidojusi, tā sauktās, "karantīnas nometnes". Ir uzcelti milzīgi vienkāršu metāla kajīšu kompleksi, lai izmitinātu cilvēkus, kuri varētu būt pakļauti vīrusam.

Taču tagad parādās nepārbaudīti videoklipi, kuros redzams, ka cilvēki tiek turēti ļoti pieticīgos apstākļos. Pagājušā gada beigās tika ziņots, ka Ķīnas Nacionālā veselības komisija (NHC) lika būvēt nometnes. Tas notiek tādēļ, ka trīs Ķīnas pilsētas ir pilnībā slēgtas. Aptuveni 20 miljoni cilvēku tagad atrodas lokdaunā visā Ķīnā — Anjanas pilsētai ir noteikti ierobežojumi tikai pēc diviem Omicron gadījumiem.

Ir saņemti dažādi ziņojumi par pilsoņiem, kuri tiek nosūtīti uz šīm karantīnas nometnēm ar izolēšanas periodu līdz divām nedēļām. Ķīnas sociālajos medijos publicētie video liecina, ka cilvēkiem, kas tiek turēti mazajās kastēs, ir tikai vienkārša koka gulta un tualete. Citos anonīmajos videoklipos ir redzams, kā vīrieši aizsargtērpos pasniedz ēdienu izolētajiem.

Dažos video ir redzamas autobusu rindas, kas ir gatavas nosūtīt cilvēkus uz nometnēm, savukārt citos ir redzami bērni nometnēs aiz restēm. Saskaņā ar ziņojumiem tūkstošiem nometnēs aizturēto ir vīrieši, sievietes, bērni un veci cilvēki. Cilvēki sūdzas, ka nometnes ir aukstas, vienkāršas un cilvēkiem nav dots pietiekami daudz pārtikas.

«Šeit nekā nav, tikai pirmās nepieciešamības preces... Neviens nav nācis pie mums pārbaudīt, kas tā par karantīnu?,» kāds skaidro BBC. "Viņi veica tūkstoš cilvēku pārvietošanu naktī, daudzi no mums ir veci cilvēki un bērni. Viņi neveic pārbaudes, tikai nevērīgi izmitināja mūs šeit."
Taču, tāpat kā lielākā daļa Ķīnas Covid stratēģijas, tā joprojām ir noslēpumu un baumu tīta — no stingri kontrolētā režīma izplūst tikai informācijas fragmenti.

Tiek lēsts, ka Ķīna izmanto šīs drastiskās stratēģijas, jo vēlas izskaust visus uzliesmojumus pirms Ziemas olimpiskajām spēlēm. Tikmēr daudzas valstis cenšas atgriezties normālā stāvoklī, mēģinot sadzīvot ar vīrusu.