Kastē ceļa malā atrod zīdani; vai ārstiem izdevās viņu glābt?

© Tass/Scanpix/LETA

Pareizticīgo Ziemassvētku dienā netālu no Novosibirskas noticis īsts brīnums - šosejas malā pusaudži atraduši kasti ar jaundzimušu mazuli. Mazā meitenīte tika nogādāta slimnīcā. Novosibirskas apgabala Veselības ministrijā pastāstīja, kā ārsti izglābuši un sasildījuši mazuli, ziņo kp.ru.

Kā pastāstīja dežurējošā ārste Olga Bugiņina, vīrietis un sieviete uz slimnīcu atnesa kasti. Tajā gulēja pārsalis, bet dzīvs mazulis.

"Ātri paņēmu kasti un aiznesu uz siltu istabu, zvanīju 112 un zvanīju uz bērnu reanimāciju. Izņēmu bērnu, apskatīju, redzēju, ka nav ievainojumu un sāku ar rokām maigi berzēt mazuļa rokas un kājas, palūdzu māsiņai atnest tīru palagu un segu, sasildīju to uz radiatora. Māsiņa sasildīja piena pudeli no kastes. Kad meitenenīte tika sasildīta, viņas āda kļuva sārta, mēs viņu ietinām visā siltajā un pabarojām," stāstīja Bugiņina.

Ārsti pārliecinājās, ka mazulīte nav guvusi apsaldējumus, un nogādāja viņu bērnu slimnīcā. Tagad mazulis atrodas bērnu slimnīcā. Kā pastāstīja ārstniecības iestādes virsārste Natālija Veka, mazuļa stāvoklis ir apmierinošs. Meitene labi ēd un guļ.

"Mēs neatklājām nekādas patoloģijas. Noteicām meitenītes vecumu - uzņemšanas brīdī viņa bija apmēram trīs dienas veca".

Mediķi domā, ka meitenīte pasaulē nākusi mājdzemdībās. Par to liecina nabassaites stāvoklis un tās apstrādes veids.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".