"Tiek pazaudēta cilvēcība"; Pāvests Francisks nosoda ģimenes bez bērniem

© AFP/Scanpix

Pāvests Francisks savā uzrunā Vatikānā nosodījis pārus, kuri bērnu vietā izvēlas audzināt suņus vai kaķus.

Kā vēsta medijs "People", pāvests Francisks savā audiences uzrunā Vatikānā vērsa pastiprinātu uzmanību uz cilvēkiem, kuri izvēlas dzīvot dzīvi bez bērniem. Arvien biežāk cilvēki izvēlas par labu rūpēm par mājdzīvniekiem, nevis bērniem.

"Daži cilvēki nevēlas bērnus, vai varbūt vēlas tikai vienu vai divus. Daudziem pāriem nav bērnu, iespējams, tāpēc, ka viņi tos nevēlas, vai vēlas tikai vienu un ne vairāk. Bet viņiem varbūt ir divi mājdzīvnieki, divi suņi vai kaķi. Tas ir diezgan liels kontrasts," uzrunā sacīja pāvests.

Pāvests izcēla, ka, viņaprāt, mātes vai tēva lomas noliegšana atņem daļu no cilvēcības. "Sabiedrība noveco un tiek pazaudēta cilvēcība, jo notiek no mātes un tēva lomu noliegšana. No tā cieš valstis."

Francisks ir 266. un pašreizējais pāvests, Romas katoļu baznīcas galva, kā arī Vatikāna vadītājs. Viņš 1969. gada decembrī tika ordinēts, 1992. gada jūnijā — konsekrēts, 2001. gada februārī kļuvis par kardinālu. Laikā no 1998. līdz 2013. gadam bija Buenosairesas arhibīskaps. 2013. gada 13. martā Bergoljo tika ievēlēts par pāvestu, pieņēmis Franciska vārdu. Viņš kļuva par pirmo jezuītu, pirmo personu no dienvidu puslodes un no Amerikas, kas ticis ievēlēts par pāvestu. Tāpat viņš ir pirmais Romas katoļu baznīcas vadītājs ar izcelsmi ārpus Eiropas pēdējo 1200 gadu laikā.

Svarīgākais