Komentāri: Pirmie pētījumi: cik lielā mērā Latvijā izplatījies omikrons

Balts Baltu Balts

Aldis Gobzems iestājās par brīvprātīgu potēšanu, ar ko mutācijas maskurādē apturēt nevar.

Tādēļ aicinu jauno paveidu Latvijā saukt par GOmikronu.

14.dec 2021 Atbildēt
Dzintis

Uģis Dumpis citu rokās milzu naudas pumpis !!!!

14.dec 2021 Atbildēt
Andris Baumanis

Manuprāt, beigās tā piespiedu potēšanās ir ieviesta tāpēc, ka paši cilvēki negāja potēties un sāka veikt "zinātniskos pētījumus" katrs savā galvā. Rezultātā vienubrīd bijām PASAULĒ pirms valsts pēc saslimstības rādītājiem. Tā atlaišana no darba gan ir tāds skarbs solis, bet citādāk visticamāk nevarēja panākt masveidīgu iedzīvotāju vakcināciju. Tagad gan prasītos nedaudz tās saites palaist vaļīgāk, bet neesmu eksperts :)

14.dec 2021 Atbildēt
Agnese

Aldis ir KLAUNS! Kurš ievedīs sabiedrību dziļā bezdibenī ar šo nevakcinēšanos! Ja gribam izdzīvot pandēmiju, tad obligāti ir pilnīgi visiem jāvakcinējas, tikai tā mēs uzveiksim vīrusu!

14.dec 2021 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns

Gaidīšu otrā vai pat trešā pētījuma rezultātus, tad varēs kaut ko konkrētu saprast.

14.dec 2021 Atbildēt
Anna Zālīte

Diez vai gaidīšana ko dos, jo vīruss tikai kļūst aizvien spēcīgāks un mutējas. Nevajag sagaidīt brīdi, kad būs viss pagalam slikti. Vīruss starp mums jau ir krietnu laiku, ko vēl gaidīt?

14.dec 2021 Atbildēt
Agris44

Cik var gaidīt, cik jau laiks pagājis, ļoti daudz upurus ir prasījis un daudzi vēl joprojām nevar attiet no pārslimošanas! Tāpēc sākat beidzot taču vakcinēties, ja gribat nodzīvot šo dzīvi pietiekami labi!

14.dec 2021 Atbildēt
Ainars Levalds atbilde Anna Zālīte

Piekrītu, bet liekas kamērt cilvēki paši uz savas ādas nesajutīs tikmēr neko nedarīs..

15.dec 2021 Atbildēt
Anna Zālīte

Interesanti, kā tiek doti nosaukumi visiem jaunajiem paveidiem. Iespējams kas līdzīgs kā viesuļvētrām, kas izpostīja daudziem mājas. Tikai Covid vīruss nav tik uzskatāmi redzams, tāpēc daudzi joprojām netic un uzskata par sazvērestības teoriju. Tikai arī vīruss var radīt postījumu, ne mājām bet veselībai. Paviesojoties slimnīcās tam pat ir arī uzskatāmi pierādījumi. Cilvēka dabā ir sevi pasargāt no visiem apkārtējiem draudiem, arī Covid vīrusam nevajadzētu būt izņēmumam.

14.dec 2021 Atbildēt
Alina Marija Berneva

Ņemot vērā, ka pie mums šis vīrusa paveids jau ir konastatēts, atliek vien ievērot visas piesardzības vadlīnijas, būt atbildīgiem pret sevi un apkārtējiem. Lai arī daudzviet sakot, ka šis vīrusa paveids nav bīstamāks par jau esošo, tāpat neviens nevar būt 100% kādas blaknes un saslimšanas norisi atstās kovids. Tāpēc jau vien aicina vakcinēties - lai mazinātu vīrusa radītās blaknes. Atliek vien cerēt, ka ar pavasara iestāšanos viss norims līdz tādam līmenim, lai kovids būtu gripas līmenī - ne tik bailīgs.

14.dec 2021 Atbildēt
Alla Pedčenko

Piekritu. Ja cilvēki būs apzinīgi un domās ne tikai par savu labumu, tad arī ātrāk izdosies iziet tādā līmenī. Pagaidām pārāk principiāla nostāja daudziem ierobežojumu un vakcīnu pretiniekiem.

14.dec 2021 Atbildēt
Andris Baumanis

Nebija ne jausmas, ka Latvijā ko tādu dara! Likās, ka mums tā primitīvi viss notiek, bet laikam ne visās jomās. Notekūdeņos gan vīrusa pēdas visticamāk būs jau tad, kad ir par vēlu un apgriezieni ir sākušies pēc pilnas programmas tā izplatībā.

14.dec 2021 Atbildēt
Viktors Pedčenko

Nākamais lockdaowns jau 2022. gada sākumā? Varbūt tie kas šaubās pēdējais brīdis pārstāt fantazēt un veikt profilaksi - vakcinēties?

14.dec 2021 Atbildēt
Dzintis

šito tu iestāsti manai kaimiņienei,kura pēc 1 indes devas 3 dienas gandrīz pie miršanas bij.Knapi atkačāja.Tagad piespied viņu iet durt 2 devu ,lai tiktu pie ''Darvina balvas '' sertifikāta.

14.dec 2021 Atbildēt
Viesturs atbilde Dzintis

Beidz izplatīt viltus ziņas! Jāpārstāj alkohols lietot un citas ķīmijas tad arī būs viss ok! Vakcinācijas cilvēkus pasargā! Vakcinācijas mērķis ir izglābt cilvēkus no šīs pandēmijas nevis pretēji, tak sākat beidzot domāt ar galvu!

14.dec 2021 Atbildēt
Lauris Biksāns

Nevajag uz savas ādas notestēt kādi efekti ir omikrona saslimšanas laikā vai pēc, jāseko līdzi ieteikumiem un izplatībai domājot par savu veselību.

14.dec 2021 Atbildēt
Sintija Lēvalde

Mani tiešām pārsteidz cilvēku citreiz vieglprātīgā un nenopietnā attieksme pret to, ko saka un paredz ārsti. Un tad , kad uznāk kārtējais kovida vilnis cilvēki ļoti smagi slimo, slimnīcas ir pārbāstas, tas neko nenozīmē?! Aicinu ieklausīties ārstu teiktajā un laicīgi sevi pasargāt, nepulcēties, izvairīties no cilvēku pūļiem u.c. Ierobežojumiem

14.dec 2021 Atbildēt
Анита Кристи

“Omikron” izplatās ļoti strauji - par to ir ziņots jau 63 valstīs. Patiesi, ir sajūta, ka tas izspiež “delta”. Jaunu koronovīrusa viļņu un uzliesmojumu iespējamība daļēji ir atkarīga no pašiem cilvēkiem un viņu attieksmes pret vakcināciju.

14.dec 2021 Atbildēt
Ritvars T.

Cik liecina ārzemju pētījumi, tad šis paveids esot mazāk bīstams par delta paveidu, bet joprojām pētījumi notiek un līdz galam šis fakts nav apstiprināts. Priecē, ka ir izdomāts kā laicīgāk konstatēt šī paveida klātbūtni, kas ļaus operatīvi reaģēt.

14.dec 2021 Atbildēt
Артур Пуг

Cerams, ka Omikrons būs pēdējais covid paveids, un mēs drīzumā par šo trakumu visu aizmirsīsim

14.dec 2021 Atbildēt
Виолета Ателоив

Kamēr omikrons nav uz 100% izpētīts , nevajadzētu būt pārāk drošam, nezinām kā būs nākotnē, protams cerība uz to labāko, bet jāturpina ievērot visus piesardzības pasākumus

14.dec 2021 Atbildēt
Līvija Bukovska

Pagaidām nekas nav zināms 100% kā būs. Es noteikti neieteiktu gaidīt uz brīnumu un cerēt, ka mūs šis jaunais paveids neskars. Tā kā cerējām, ka Latviju Covid-19 nesasniegs. Uz šo brīdi loģiskākais ir nepulcēties, ievērot esošos ierobežojumus un vakcinēties.

14.dec 2021 Atbildēt
Eva Zvirgzdiņa

Kāpēc jāriskē saslimt ar šo vīrusu, vēl pie tam ar jauno paveidu? Šis nav tas laiks, lai uz visiem 100 uzticētos savai dabīgajai imunitātei

14.dec 2021 Atbildēt
Laura Ankipāne

Nu tas ir tikai laika jautājums, kad jaunais paveids sāks izplatīties LV. Tādēļ jau raksta, ka nepieciešama balstvakcīna visiem kā aizsardzība pret simptomātisku slimību!

14.dec 2021 Atbildēt
Karlīna

Jāsecina, ka šis pētījums tikai kārtējo reizi apliecina, ka vīrusa pārneses ierobežošanā sabiedrībā bez vakcinācijas joprojām svarīgi ir arī mums visiem labi zināmie piesardzības un higiēnas pasākumi. Tas nozīmē, ka no inficēšanās sevi jāsargā arī vakcinētiem cilvēkiem. Bet, galvenais, atcerēsimies – vakcīnas izcili pilda savu galveno uzdevumu, proti, samazina smagas slimības gaitas, hospitalizācijas un nāves risku.

14.dec 2021 Atbildēt
Linda

Nu man pa lielam vienalga kā sauc tos paveidus, visiem viņiem pamata viens draņķis. Un vakcīnas dod iespēju nenolikties slimnīcā ar plaušu aparātu, tas mani apmierina.

14.dec 2021 Atbildēt

Komentēt