Covid-19: kā nevakcinētie pircēji cenšas tikt veikalos?

© Dmitrijs Suļžics /F64

Cilvēki ar ierobežojumiem pamazām sarod un iepriekš izplatītā agresivitāte pret apsargiem nedaudz mazinās, vienlaikus iekļūšanai publiskās vietās cilvēki arvien biežāk liek lietā dažādas viltības, piemēram, uzrāda radinieku personas dokumentus vai mēģina iekļūt telpās, izmantojot dienesta ieeju, vēsta TV3 Ziņas.

“Lokdauna” sākumā apsargiem nācās saskarties ar milzīgu agresijas vilni, jo tieši viņi ir tie, kuri nevakcinētajiem liedz iekļuvi lielveikalos vai citās publiskās vietās. Pēdējās nedēļās situācija uzlabojusies - gan tāpēc, ka daudzas vietas ir ciet, gan tāpēc, ka cilvēki ar jaunajām prasībām saraduši. Vienlaikus joprojām tiek meklēti veidi, kā noteikumus apiet.

Raivis Teriniks, “Koblenz drošība” vadītājs:

“Viens no populārākajiem veidiem, kā cenšas apiet noteikumus, - iešmaukt telpās pa kādām dienesta ieejām. Tad ir cilvēki, kuri mēģina barā iespraukties šajās telpās. Populāri ir arī uzrādīt svešus personu apliecinošus dokumentus vai svešus Covid sertifikātus.”

Tāds gadījums nedēļas nogalē bijis arī vienā no Liepājas poliklīnikām. Vīrietis uzrādījis Covid sertifikātu, taču apsargam radušās aizdomas, ka norādītais dzimšanas gads nav patiess. Uzrādīt pasi vai ID karti vaininieks arī nevarēja.

Citi

Vairāki Latvijā populāri alus ražotāju zīmoli patērētājiem neatklāj informāciju, kur miestiņš ražots. Visbiežāk tas gan tiek brūvēts ārpus mūsu valsts robežām – Lietuvā un Igaunijā, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais