Bērns Salas pagastā pastāsta, kā izglābies no degošas mājas

© F64

Kuplu ģimeni, kas dzīvo viensētā Salas pagastā, pievīla tikko iegādāta virtuves tehnika. Kaut kādu iemeslu dēļ tvaika nosūcējs uzliesmoja, turklāt brīdī, kad mājā viens pats atradās bērns. Sekas izvērtās smagas – gāja bojā vairāki mājdzīvnieki, kā arī,ģimene tagad atstāta bez pajumtes, stāsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Sandijam ir 10 gadu, un viņš dzīvo kuplā ģimenē. Saimes mājā Babītes pusē mitinās kopā septiņi cilvēki. Kamēr pieaugušie strādāja, zēns uz brīdi ēkā bija atstāts viens. Viņam sagribējās ēst, un puika grasījās kaut ko pagatavot.

“Es sildīju kartupeļus, un ventilators izraisīja skaņu, tad, kad kaut kas nokrita un aizdegās. Es mēģināju dzēst, bet nekas nesanāca. Pēc tam es paņēmu paipaliņas un saucu palīgā,” stāsta Sandijs.

Sandijs ar visu putnu būri stāvēja pagalmā un kliedza cerībā, ka kāds atsauksies. Pie viņa pieskrēja kaimiņš. Vecmamma Tamāra stāsta, ka vīrietis mēģināja savaldīt liesmas, taču tās guva virsroku.

Ēkā palika divi pekiniešu šķirnes suņi un šinšilla, kas visi nosmaka dūmos.

Semjonovu ģimene vērsās pēc palīdzības sociālajos tīklos. Cilvēki bija laipni un atsaucīgi.

Māja ir apdrošināta, taču, līdz ģimene saņems kādu daļu kompensācijas, visticamāk, paies gandrīz gads. Ivija, Sandija mamma, saka, ka tik ilgi gaidīt nevar. Jumtam virs galvas jābūt gatavam ātrāk.

Ļoti daudzi cilvēki teica, ka nelaime mēdz atgriezties otrreiz. Uz tiem pamatiem nevajag vairs neko veidot. Mēs arī par viņu aizmirsīsim un taisīsim jaunu ģimenes māju,” stāsta Ivija.

Saime lūdz līdzcilvēkiem sniegt palīdzīgu roku. Nepieciešams darba spēks un materiāli būvdarbu uzsākšanai. Vispirms jāsāk ar šķūņa nojaukšanu.

Citi

Vairāki Latvijā populāri alus ražotāju zīmoli patērētājiem neatklāj informāciju, kur miestiņš ražots. Visbiežāk tas gan tiek brūvēts ārpus mūsu valsts robežām – Lietuvā un Igaunijā, vēsta "Bez tabu".