"Neveselīga darba vide"; RAKUS mediķe izdara pašnāvību

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Rehabilitācijas klīnikas mediķe izdarījusi pašnāvību. Traģiskais notikums ir ietekmējis visu sievietes kolektīvu, vēstīts LTV "Panorāmas" sižetā.

Sieviete RAKUS slimnīcā strādāja astoņus gadus. Viņas darbs bija sasitīts ar pacientu rehabilitāciju. Darbiniece pašnāvību veikusi brīdi, kad nestrādāja, jo viņai bija darba nespējas lapa.

Slimnīcas direktore Ilze Pučkure atzina, ka šis ir bijis smags trieciens visai slimnīcai un darbiniekiem.

"Mēs esam ļoti apbēdināti, jo ir noticis tiešam smags treciens gan mūsu slimnīcai, gan darbiniekiem, īpaši Rehabilitācijas klīnikas kolēģiem," atzina RAKUS ārstniecības direktore Ilze Pučkure.

Lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, nāvi izmeklē gan policija, gan iesaistījusies ir arī slimnīca.

Pučkure pauda, ka slimnīcas administrācija ir saņēmusi vairāku sievietes kolēģu rakstītu iesniegumu par to, ka nodaļā, kurā viņa strādāja valdīja neveselīga atmosfēra.

"Ir izveidota izmeklēšanas grupa un notiek intervijas ar darbiniekiem, lai noskaidrotu notikušo. Signāli ir saņemti par neveselīgu darba vidi un mēs cenšamies to arī noskaidrot."

Šobrīd lietas izmeklēšanas laikā neviens darbinieks nav atstādināts no darba pienākumiem.

Slimnīca pašlaik apzina darbinieku vēlmes, kāda palīdzība viņiem ir nepieciešama.

RAKUS vadība ir veikusi pārrunas ar Rehabilitācijas klīnikas darbiniekiem un viņiem ir izteikts atbalsts notikušajā traģēdijā.

"Klīnikas darbiniekiem ir izteikts atbalsts, lūgta darbinieku iesaiste, kāda palīdzība ir nepieciešama. Ārstniecības personas, īpaši mediķi, ir tieši tie, kas ir ilgstoši strādājuši. Ir bijusi fiziska slodze un psiholoģisks spiediens, emocionālā slodze," skaidroja RAKUS direktore.

Svarīgākais