Īrijas tiesa latvietim iesaka pēc soda izciešanas atgriezties Latvijā

Kāds latvietis nonācis Īrijas tiesas priekšā par to, ka vispirms agresīvā manierē uz N17 novietoja savu automašīnu, bet pēc tam klāt pienākušajiem Gardas pārstāvjiem paziņoja, ka ir dienējis krievu armijā un varētu viņus nogalināt, raksta portāls baltic-ireland.ie.

Izdevums The Tuam Herald raksta, ka Andrim Zivtiņam, kurš dzīvo Armagh, Tuam apgabaltiesa piespriedusi cietumsodu, kā arī ieteikusi likumpārkāpējam pēc soda izciešanas atgriezties Latvijā.

"Incidenta laikā Zivtiņš bija ļoti agresīvs pret Gardu, atteicās teikt savu vārdu un adresi, dēvēja likumsargus par “mazajiem puisēniem”, draudēja viņus nogalināt un lielījās, ka ir dienējis Krievijas armijā. Aizlicis rokas aiz muguras, aicināja uzdrošināties viņu arestēt. Likumsargiem nācās izmantot piparu gāzi un tikai pēc tam izdevās vīrietim uzlikt roku dzelžus.

Zivtiņam ir iepriekšējas sodāmības par uzbrukumu, krimināliem nodarījumiem un braukšanu alkohola reibumā.

Apsūdzētā advokāts tiesā sacīja, ka viņa klients atvainojas par savu rīcību un apgalvo, ka incidents radies dēļ tā, ka viņa angļu valodas zināšanas ir ļoti mazas.

Tiesnesis gan norādīja, ka apsūdzētajam ir daudz lielākas problēmas nekā tikai grūtības ar valodu un piesprieda Zivtiņam četru mēnešu cietumsodu. Īpaši tiesnesis lūdza atzīmēt, ka ļoti iesaka atbildētājam pēc soda izciešanas doties atpakaļ uz Latviju."

Svarīgākais