Īrijas latvieši hokeju atsāks spēlēt jau aprīlī

Martā Īrijas latviešu hokejisti sanāca vienkopus jaunuzceltajā ledus arēnā Dublinā, lai sadalītu treniņu laikus.

Jaunā arēna durvis vērs jau aprīlī, un tas nozīmē, ka pavisam drīz vismaz trīs latviešu pārstāvētās hokeja komandas atsāks treniņus, lai jau nākamsezon godam startētu vietējā čempionātā un, kas zina, visai drīz varbūt arī atgrieztos Skotijas hokeja līgā

Jaunā arēna atradīsies salīdzinoši netālu no Dublinas lidostas – pie Omni Park Shopping Centre Santri rajonā. Latviešu puiši, kas noilgojušies pēc kārtīgas hokeja spēles, aktīvi kā brīvprātīgie vairākus mēnešus strādāja, lai ātrāk atsāktos hokejs. Turklāt pieslēdzās arī latviešu speciālisti. Un nu jau pavisam drīz, kad tiks novērstas pēdējās problēmas, arēna vērs durvis, pagaidām gan tikai treniņiem un spēlēm – skatītāju vietas, kopumā ap 300-400, tiks iekārtotas vasarā, Neatkarīgajai teic viens no halles brīvprātīgajiem cēlājiem un Hawks hokejists Guntars Bleikšs.

Atnākot kopā izrādījās, ka, par spīti divu gadu pārtraukumam Īrijas hokeja dzīvē, komandas nav izjukušas. Vismaz trīs latviešu komandas pilnīgi noteikti jau atsāks treniņu – abas Hawks komandas, un arīdzan dāmas.

Interesi par iespēju trenēties izrādījuši ne tikai hokejisti, bet arī daiļslidotāji. “Puse no nedēļas grafika jau ir aizpildīta,” teic G. Bleikšs, piebilzdams, ka tādējādi arēnas noslodzes minimuma plāns jau tagad ir izpildīts. Treniņi jaunajā arēnā arī neizmaksās pārāk dārgi – 200 eiro viena stunda.

Latvieši Īrijā hokeja uzsāka spēlēt 2007. gadā jaunuzceltajā Dundalkas ledus hallē, izveidojot komandu Latvian Hawks. Ja sākotnēji komandas kodolu veidoja hokejisti, kuriem bija dīķa hokeja pieredze, un reizi pa reizei palīgos brauca amatieri no Latvijas, tad visai drīz komanda auga meistarīā, ar laiku piesaistīja īru, čehu un citu valstu pārstāvju leģionārus, un jau visai drīz bija pārliecinoši Īrijas hokeja līgas līderi un sāka spēlēt Skotijas hokeja līgā. Ar laiku pieauga arī to hokeja komandu skaits, kuru kodolu veidoja latvieši. Taču pirms diviem gadiem hokejs Īrijā beidzās, jo bankrotēja ledus halle, un tuvākā vieta, kur trenēties īrijieši, bija Belfāsta, uz kuru tomēr pārāk tāls ceļš. Daudzi, nespējot sagaidīt hokeja atdzimšanu Īrijā, pievērsās citiem sporta veidiem, tādiem kā inline hokejs un florbols, un šobrīd Zaļajā salā ir vadošajās pozīcijās. Taču tagad, zinot ka jaunā halle drīz būs gatava, hokejisti atkal saliedējas un gatavojas nopietnām spēļu sezonām.

Svarīgākais