Krievijas armija mobilizē jaunu "lielgabalu gaļu"; metodes kļūst arvien ekstrēmākas

© pixabay.com

Maija beigās Krievija no cietuma atbrīvoja sieviešu grupu, lai cietumnieces piedalītos kaujās Ukrainā. Tas var liecināt par jaunu posmu noziedznieku izmantošanā Krievijas karā pret Ukrainu, raksta UNIAN.

Par to ziņo laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz bijušajiem ieslodzītajiem, kuri uztur kontaktus ar tiem, kuri joprojām atrodas cietumā. Pēc viņu teiktā, militārie vervētāji no cietuma netālu no Sanktpēterburgas aizveduši vairākas sievietes. Nav skaidrs, vai viņu atbrīvošana ir atsevišķs gadījums, izmēģinājuma programma vai lielāka vervēšanas viļņa sākums.

2022. gada sākumā Krievijas cietumos sodu izcieta aptuveni 30 tūkstoši sieviešu. Vervētāji sāka apmeklēt sieviešu cietumus visā Krievijā 2023. gada rudenī. Tomēr līdz šim notiesātās sievietes, kuras iestājās militārajā dienestā, palika ieslodzītās bez oficiāla paskaidrojuma.

"Sieviešu vervēšana notiek laikā, kad Krievijas valdība ķeras pie arvien netradicionālākām metodēm, lai piesaistītu brīvprātīgos, cenšoties izvairīties no kārtējās nepopulārās iesaukšanas. Papildus ieslodzītajiem šīs vervēšanas metodes ir vērstas arī uz parādniekiem, ” stāsta žurnālisti.

Pagaidām nav zināms, kādus pienākumus iesaucamās pildīs frontē. Vervētāji piedāvāja ieslodzītajiem līgumus strādāt par snaiperiem, kaujas medmāsām un frontes radio operatoriem uz vienu gadu. Toreiz tikai aptuveni 40 no 400 ieslodzītajiem kolonijā piekrita.

Viņām tika piedāvāta apžēlošana un samaksa, kas līdzvērtīga aptuveni 2000 USD mēnesī, kas ir aptuveni 10 reizes lielāka par minimālo algu Krievijā.

Kā skaidroja bijušie ieslodzītie, sievietes lēmumu doties uz fronti cita starpā pieņēma bargo apstākļu dēļ Krievijas cietumos. Viņas bija spiestas visu laiku klusēt un pavadīja līdz 12 stundām dienā, veicot obligātos darbus cietuma kokzāģētavā pat mīnus grādu temperatūrā.

Svarīgākais