Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas kara dēļ Kremlis gatavo ekonomiku "īpašām saistībām"

© Pixabay.com

Krievijas varas iestādes gatavo valsts ekonomiku, lai atbalstītu armiju, jo īpaši tā sauktās "speciālās operācijas", kā Kremlis dēvē karu Ukrainā, vēsta pravda.com.ua.

Kara mākslas institūts pieļauj, ka Kremlis, gatavojoties ilgstošam karam Ukrainā un tāpēc meklē veidus, kā atbalstītu savu armiju ar Krievijas ekonomiku.

Līdz ar to izskatīšanai Krievijas Federācijas Valsts domē ir iesniegts grozījums federālajos likumos par atbalstu Krievijas bruņotajiem spēkiem, kas paredz ieviest "īpašus pasākumus ekonomikas jomā", kas uzliek par pienākumu Krievijas uzņēmumiem (neatkarīgi no to formas un īpašumtiesībām) atbalstīt Krievijas tā sauktās "speciālās un pretterorisma operācijas".

Grozījumi liegtu Krievijas uzņēmumiem atteikties pieņemt valdības pasūtījumus "īpašu militāru operāciju" veikšanai un ļautu Kremlim mainīt darbinieku līgumus un darba nosacījumus, piemēram, likot darbiniekiem strādāt naktīs vai valsts svētku dienās.

Aprakstot grozījumus, Kremlis norādīja, ka "notiekošā īpašā militārā operācija Ukrainā" atklāja piegāžu, tostarp militārās tehnikas remontam nepieciešamo materiālu trūkumu, un norādīja, ka Krievijas amatpersonām ir "jākoncentrē pūles noteiktās ekonomikas nozarēs".

Turklāt Krievijas varas iestādes, visticamāk, veiks pasākumus, lai Zaporožjes atomelektrostaciju (AES) integrētu Krievijas energosistēmā, kas ir pretrunā ar iepriekšējiem Krievijas apgalvojumiem, ka Zaporožjes AES pārdos elektrību Ukrainai, vēsta pravda.com.ua.