Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Merkele kļuvusi par savas bērnības pilsētas goda pilsoni

© Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles bērnības pilsēta Templīne, kas atrodas Brandenburgas federālās zemes Ukermarkas apriņķī, izlēmusi par nopelniem valsts labā piešķirt viņai sava goda pilsoņa titulu.

Par to vēl pagājušā gada jūnija beigās nobalsoja 20 no 29 municipālās padomes locekļiem, bet goda pilsoņa diplomu Merkelei paredzēts pasniegt tikai piektdien notiekošajā Jaungada pieņemšanā, kurā piedalīsies 120 lūgti viesi.

Lai gan Merkele 1954. gadā dzimusi Hamburgā, kas tolaik atradās toreizējā Rietumvācijā, viņas ģimene drīz pēc tam pārvācās uz komunistu jūgā tolaik esošo Austrumvāciju, jo nākamās kancleres tēvs pieņēma mācītāja amatu Brandenburgā.

1957. gadā Merkeles ģimene pārvācās uz Templīni, kur viņa pabeidz vidusskolu.

Kancleres tēvs mira 2011. gadā, bet viņas māte, brālis un māsa joprojām dzīvo Templīnē. Arī pati Merkele bieži pavada savus atvaļinājumus un nedēļas nogales ģimenes netālu esošajā ģimenes lauku mājā.

Par Templīnes goda pilsoni pasludināts arī Merkeles kādreizējais klasesbiedrs Bodo Īrke, kas atšķirībā no viņas neizvēlējās kristīgos demokrātus (CDU), bet iestājās sociāldemokrātos (SPD) un gadiem ilgi darbojies vietējā politikā.