Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Kirgizstānā izsludināta daļēja mobilizācija

Bojāgājušo skaits Kirgizstānā jau sasniedzis 75, seši no tiem gājuši bojā šodien Džalalabadā, tas licis Kirgizstānas pagaidu valdībai izsludināt valstī daļēju mobilizāciju, ziņo BBC news.

Vairāk kā 500 cilvēku hospitalizēti, bet ap 1000 lūguši palīdzību mediķiem. Lielākajai daļai cietušo ir šautas brūces.

Mobilizācijas dekrētā teikts, "lai nodrošinātu pilsoņu drošību, situācijas ātrākā normalizēšanā un kārtības atjaunošanā veikt armijas daļu pārorganizēšanu kara apstākļiem." Dekrēts stājas spēkā 13. jūnijā.

Jau ziņots, ka Kirgizstānas varas iestādes vērsušās pēc palīdzības pie Krievijas valdības.

Šodien pēcpusdienā Krievijas prezidenta preses sekretāre Natālija Timakova izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka Krievija pagaidām neredz iemeslus, lai iesaistītos nemieru noregulēšanā.

"Tas ir iekšējs konflikts, Krievija sniegs Biškekai humanitāru palīdzību kā arī palīdzēs izvest no nemieru skartajiem rajoniem ievainotos," norāda Timakova.

Kā ziņo "fergana.ru", Ošā izvietotajiem drošībniekiem uzbrucēji nolaupījuši bruņumašīnas, un tad tajās devušies uz uzbeku rajoniem, kur šāvusī uz vietējiem iedzīvotājiem, izlaupījuši mājas.

Arī sestdien Ošā turpinājās apšaudes, dažos pilsētas rajonos bijuši pat dzirdami artilērijas šāvieni, stāsta aculiecinieki. Kirgizstāna atvērusi robežu ar Uzbekiju un tūkstošiem uzbeku steigā pamet Kirgizstānu.

Kā ziņo RIANovosti, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, Kirgizstānā dislocētie karabāzes Kant apsardzes spēki netiks iesaistīti nemieru noregulēšanā.