Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

ASV un Eiropas savienība sniegs Kirgizstānai humāno palīdzību

Amerikas Savienoto valstu valdība piešķīrusi vairāk nekā 600 000 dolāru humānās palīdzības sniegšanai Kirgizstānas iedzīvotājiem, ziņo AKIPress atsaucoties uz ASV vēstniecību Kirgizstānā.

Pēc konsultācijām ar Kirgizstānas pagaidu valdību, tiks piešķirtas gan pirmās palīdzības preces,gan medikamenti 200 tūkstošu dolāru vērtībā, kas jau esot nogādātas Kirgizstānā.

Aģentūra 24.kg, savukārt ziņo, ka Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets paziņojis, ka arī Eiropas savienība gatava sniegt "nekavējošu" humāno palīdzību.

"Stabilizācijas tendence novērojama Džalalabatā un Suzakas reģionā," žurnālistiem sacīja pagaidu valdības vadītājas vietnieks Azimbeks Beknazarovs.

"Džalalabatā starp uzbeku kopienu, valdības pārstāvjiem un armiju notikušas sarunas, kurās (..) puses vienojās pārtraukt cīņu," viņš sacīja.

"Sarunas Džalalabatā beigušās veiksmīgi," piebilda Kirgizstānas izlūkošanas dienesta vadītāja vietnieks Kubatbeks Baibolovs.

Tomēr neviens nepieminēja valsts dienvidu pilsētu Ošu, kurā joprojām risinās sadursmes starp etniskajiem uzbekiem un kirgīziem.

Saskaņā ar jaunākajiem valdības datiem, kopš ceturtdienas nemieros Džalalabatā un Ošas reģionā dzīvību zaudējuši jau 124 cilvēki un ievainojumus guvuši 1685 cilvēki.