Mazāk zināmās interesantākās vietas Daugavpilī

© Vladislavs Proškins/F64

4.lapa

Promenāde romantiskām pastaigām

Vladislavs Proškins/F64

Pēc Daugavas labajā krastā, Gajoka mikrorajona apkaimē izbūvētās Bruģu ielas promenādes Daugavpils ieguva jaunu labiekārtotu vietu pastaigām.

Bruģu ielas promenāde ir izbūvēta posmā no 18. novembra ielas līdz Ūdensvada ielai, kā arī Dzirnavu ielu posmā no Bruģu ielas līdz Vidus ielai, veidojot 1,2 km garu promenādi gar Daugavu. Visā garumā ir izbūvēti arī veloceliņi, uzlikts jauns ceļa segums, ierīkotas lietus ūdens kanalizācijas un ielu apgaismojumi. Gar visu promenādi gājēju drošībai ir uzstādītas margas, vairāki soliņi un velonovietnes, veikta apzaļumošana, kā arī izvietoti āra trenažieri aktīvai atpūtai.

Lai promenāde būtu vizuāli pievilcīga, uz garās betona sienas ir izveidoti zīmējumi ar Gajoka rajona vēsturisko motīvu skatiem, kas aizstāj vecos grafiti zīmējumus uz žoga gar blakus esošajiem uzņēmumiem.

Skiču autore ir pilsētas galvenā māksliniece Ingūna Levša, kura rosināja mākslinieku - entuziastu grupu izveidot sienu zīmējumus. Nākotnē iecerēts tos papildināt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Novados

“Izglāb mani! Mums ir dots laiks – viens mēnesis… Aizkrauklē tiek likvidēta kaķu biedrība “Felida”, jo pašvaldību neinteresē šo kaķīšu liktenis,” tīmeklī atrodam sūru ierakstu un kaķu skumjās acis, kas lūdz – izglāb mani! Ikviens, kuram sirds krūtīs, zina, cik reizēm ir grūti izglābt dzīvniekus. Bet glābšanu mūsu mazie brāļi ir pelnījuši tikpat daudz kā cilvēki. Vienkāršāk, protams, ir novērsties. Kāda situācija ir Aizkrauklē – novēršanās vai palīdzība?

Svarīgākais