Komentāri: Kā aprēķināt, kad Krievija sabruks?

Valdis

Neesmu gan pārāk liels ģeopolitikas speciālists, taču, manuprāt, tas kas atšķir šodienas situāciju no Afganistānas, ir spēcīga līdera trūkums Rietumos, kurš, kā Reigans, mazliet pagrūstu krieviju vajadzīgajā virzienā.

8:36 Atbildēt
IMIK

Manuprāt skaidrs ir viens, Krievija sabruks ja Ukraina atgūs Krimu. Ja Krievija sāks atdot to ko praktiski tai nemaz nav iespējams atņemt tad Krievijai protams ka ir kirdik. Pagaidām gan neizskatās ka kāds varētu Krievijai atņemt Krimu, tāpēc kāda sabrukšana? Kā reiz Krievija piestrādā un piestrādās pie savām ietekmes teritorijām Ukrainā, Moldovā, Kaukāzā un Vidusāzijā (pa bijušās PSRS teritorijām). Baltija protams ir pavisam cits jautājums, bet nu uzvesties kaimiņos ar ir jāprot.

8:52 Atbildēt
baiba baibiņa

===no Groznijas aizbēgs Kadirovs ar savējiem, tajā ieies demokrātisko čečenu bataljoni=== Nu gan humorists šis raksta autors, Krievijas sabrucinātājs....

9:08 Atbildēt
janisl

Kārtējais murgu raksts.

9:56 Atbildēt
viesis

Hm, ir ekonomisti, kuri arī uzskata ka Krievija ar šādu intensitāti spēs karot augstākais - piecus gadus. Kas būs pēc tam? Viena versija- Krievijā notiks gandriozas pārmaiņas kas visiem nāks par labu. Otra versija- krievi ir tā pieraduši pie verdzības, ka viņu dzīves līmeni var nolaist līdz 1942-943 gada līmenim un viņi nekā neteiks, tādā gadījumā pasaulē būs vēl viena Ziemeļkoreja..... trešā versija ka Putins tiks gāzts ātrāk, ir ļoti mazticama, tieši krievu verdziskuma dēļ.

10:29 Atbildēt
IMIK

Kas būs pēc tam? Pēc tam Krievija paņems pārtraukumu. Gadījumā ja Ukraina tādu pārtraukumu Krievijai nedos tad tam ir jaunā Krievijas kodolieroču pielietošanas doktrīna.

11:05 Atbildēt
Arturs Ozols

Vēsturiskais apskats ir pilnīgi pieņemams. Prognozi tādu neparedzu . Autors apiet faktu ,ka mūsdienu Krievija ir diktatoriski kapitālistiska . Maskavā ,ka rakstīja Forbess , sēžot vairāk miljardieru nekā Ņujorkā ,tā ap 115 (!!!) . Un mūsu acīs amerikāņu dīvainis Tramps , un vairums republikāņu , Krieviju redz nevis ka agresoru ,bet gan kā spekulatīvās pasaules kārtības uzturētāju . Samierināšanās ar iekarotajām līnijām Ukrainā ,faktiski Putina deklarēto jauno Krievijas apgabalu robežu esamību , atver trampistiem nākotnes resursu tirdzniecības telpu un veido viņu iedomu plūsmu par iespēju bremzēt un pat uzvarēt Ķīnu , izmantojot Krievijas dabas resursus . Ievērojams Rietumu biznesa pārstāvju bloks redzot konflikta Ziemeli - Dienvidi attīstību uzskata ,ka Krievija ir viņu iespēju uzvarēt , liela apmēra garants. Savukārt 1991.g. robežu Ukraina ar tās potenciālu ir konkurents gan Rietumeiropai , gan Ziemeļamerikai . Nu jau tikai mēnesis līdz prezidenta vēlēšanām ASV , to iznākums būtiski noteiks nākotnes attīstības un pasaules kārtības metus .

10:48 Atbildēt
ir tāds

Domāt nevienam neviens nav liedzis! Tikai reizumis, vajag domāt "pareizi" un tad jau viss ir kārtībā. Tikai kamēr cilvēks domā, tikmēr Dievs dara un vislabākie plāni vienā brīdī var sabrukt kā kāršu namiņš. Tāpēc nezīlēsim kafijas biezums, kas būs, tas būs. Es nospļaujos par Krieviju, bet mani uztrauc tas kas notiek Latvijā.

11:16 Atbildēt

Komentēt