Komentāri: Cīņa par Kursku: Lielākie notikumi vēl priekšā

IMIK

Krievijas - Ukrainas konflikta "iespējamību karkass" jau sen ir izanalizēts un pilnīgi noteikts. Vismaz līdz taktisko kodolieroču konfliktam Eiropā, ASV tieši neiesaistoties. Izskatās tā ka Krievija vismaz līdz šai robežai nav un nebūs gatava piekāpties. Tas nozīmē tikai to ka Ukrainai nav nekādu cerību definīcijas. Tādas "Kurskas" Krievijai ir tikai tādi oda kodieni iespējamību rāmja robežās. Un attiecīga ir arī Krievijas reakcija uz to, sak pasāpēs, pasāpēs un pāries. Protams ka priekšā vēl lieli notikumi, bet simtreiz labāk būtu ja to notikumu nebūtu. Manuprāt tas atkarīgs tikai un vienīgi no Rietumu spējas saprast laika ritējumu un piekāpties. Tikai Rietumu piekāpšanās dod iespēju jaunas globālās pasaules iespējamībai. Tā teikt, konflikti Ukrainā un Tuvajos Austrumos pēc būtības ir kā jaunās pasaules dzemdību sāpes. Cerams ka kaut kas piedzims, dzīvs un dzīvotspējīgs.

6.sep Atbildēt
Valdis

Vai kā gribas uzdot vēlamo par esošo !

6.sep Atbildēt
IMIK atbilde Valdis

Tas nav vēlamais.

Tās ir konflikta attīstības iespējamās robežas, izņemot fors mažore protams. Cerēt uz fors mažore jau var bet tas nav nopietni, jo pat ne katrs fors mažore te derēs. Tad ir jābūt tādam fors... ka nevienam maz neliksies. Vēlamais savukārt būtu nekavējoša konflikta apturēšana un sarunu sākšana.

6.sep Atbildēt
Nikolajs atbilde IMIK

Tu gribēji teikt "nekavējoša kapitulācija"? Tādiem kā tu tā būtu medusmaize.

6.sep Atbildēt
Valdis atbilde Nikolajs

Nik, IMIKs ir īpašs trollis. Viņa māka sacerēt samudžinatus tekstus ir vienkārsi fenomenāla. Tāpēc jau vinam ir seržanta pakāpe un alga pēc sestās kategorijas.

Sen jau būtu pieškiruši jaunāko leitinantu, taču, pagaidām, nav ko likt vietā.

6.sep Atbildēt
Latvian pagan

Krievija šo karu zaudēs. Varu apbēdināt visus lielkrievu šovinistus un krievu pasaules imperiālistus.

6.sep Atbildēt
Nikolajs atbilde Valdis

Tad jau viņam jābrauc uz Ukrainu Tur tādi tukšmuldētāi (Budanovs,Arestovičs) ātri pārtop par ģenerāļiem.

6.sep Atbildēt
Valdis atbilde Nikolajs

Nezināju, ka Arestovičs ir ģenerālis.

6.sep Atbildēt
Nikolajs atbilde Valdis

Īsti jau nevar zināt, vai tā ir patiesība vai parasta lielība.

6.sep Atbildēt
Valdis atbilde Nikolajs

Nu protams, Nik!

Šeit točno ir jārsksta par to, kas nav skaidri zināms.

6.sep Atbildēt
Latvian pagan

Kam pieder Kurska? Kurska pieder Ukrainai.

6.sep Atbildēt
Latvian pagan

Krievija sabruks.

6.sep Atbildēt
Nikolajs

Dīvaini...Kāpēc jāatkārto zaļo propaganda un jāslavē visādi sirski un Kurskas avantūras? Bija taču reidi parašas teritorijā jau pasen. Par kādiem "gaļas viļņiem" autors runā? Vovčanskā "krievi" iegāja grupās pa 10-15 cilvēkiem, tagad Pokrovskas virzienā vispār uzbrūk 2-3 cilvēku sastāvā. Tīri labi sanāk. Novogrudivku praktiski bez cīņas atdeva trijās dienās, par ko Sirskim idiots - narkomāns piešķīra kārtējo ģenerāļa pakāpi. Autors nezin, ka trešajā kara gadā joprojām netiek būvētas aizsardzības līnijas un armijas vadība bieži vien ir nekāda.

6.sep Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Ukraiņi malači, Krievija sabruks pat ātrāk nekā mēs varētu domāt!

6.sep Atbildēt
Edgars

Domājam līdzi! "Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau šomēnes prezentēs “Uzvaras plānu” ASV prezidentam Džo Baidenam un ASV prezidenta amata kandidātiem – viceprezidentei Kamalai Harisai un Donaldam Trampam, vēsta portāls “tv3.lt”.

6.sep Atbildēt
Gunārs

lai kā negribētos kādam, tajā skaitā arī man- būsim reālisti. Krievija nesabruks. Un Putinu arī neviens nenovāks. Žēl, bet nu nevaram mēs uz to cerēt. Mēs domājam savu priekšstatu robežās, bet mūsu logika Krievijā nestrādā. Viss karš Ukrainā ir neloģisks no paša sākuma. Tur strādā cita logika. Mums to nesaprast. Ukraina nevar uzvarēt, tas nav fiziski iespējams. Tāpēc agri vai vēlu būs miers. Visdrīzāk viņš būs pa karaspēka līniju šodien vai rīt. Tur nav citu variantu. kaut gan, kā jau teicu, šis karš nepakļaujas loģikai... Varētu jau kliegt- orkus noslīcināt tualetes caurumā! Bet ko tas maksā? Ja pretinieks neuzbrūk tā, kā mēs to gaidām, tātad mēs nesaprotam pretinieku! Nē, ja jūs gribat, varam jau kliegt... Bet bez manis.

6.sep Atbildēt
IMIK

Cilvēces progress ik pa laikam rada jaunus ģeopolitiskos apstākļus, jauni ģeopolitiski apstākļi ik pa laikam prasa jaunu pasaules kārtību. Ukrainai uzvarēt nav nekādu izredžu jo Ukrainas, tāpat kā Latvijas, ES un daļēji arī ASV cīņas ideoloģija pilnībā izriet no vecās pasaules kārtības, bet cilvēce nu nekādi nevar ignorēt to ko pati ir radījusi, proti jaunus ģeopolitiskos apstākļus. Arī Latvijai vajadzētu jau nu gan ņemt vērā ka ne jau ilgi vairs ASV noteiks apstākļus pie Krievijas robežām. Viss rāda ka nākotnē apstākļus pie Krievijas robežām noteiks pati Krievija, pie Ķīnas robežām noteiks Ķīna, pie ASV robežām ASV. Kas būs ar ES nemaz nevar saprast jo izskatās tā ka ES nemaz ir netaisās ņemt jaunajai kārtībai kājas apakšā. Vai tiešām ES un Latvija tai skaitā pie jaunās globālās kārtības paliks pilnīgā nevarībā guļot? Nu Latvijā pagaidām tieši tā ar izskatās - izmisīga ķeršanās pie visa vecā, tā kas ir bijis un sen izbijis un absolūta nenojausma kas tuvojas un tūlīt, tūlīt nāks virsū. Manuprāt Latvijas pilnīgā ģeopolitisko laiku maiņas nemaņa jau draud Latvijai ar valsts pasaules mēroga izgāšanos.

6.sep Atbildēt
Madris

Kāda būs jaunā pasaules kārtība ? Kaut ko nesaprotu. Krievija turās pie vecās iekarošanas taktikas jau no Pētera Pirmā laikiem jeb agrāk. ASV iekaro pasauli ar dolāru. Ķīna ar precēm. Vēl nāks Indija ar iedzīvotāju skaitu. Vēl dažādas reliģijas. Jaunā pasaules kārtība iestāsies, kad Apvienoto Nespējnieku Organizācijas vietā būs kāda cita organizācija.

7.sep Atbildēt
IMIK atbilde Madris

Jaunajai pasaules kārtībai jāatbilst jaunajiem ģeopolitiskajiem apstākļiem. Ģeopolitiskie apstākļi pēdējā laikā ir stipri izmainījušies, izpratne par tiem gan varbūt atpaliek. Bet gan jau nāks arī izpratne, kā izpratne par to kas jau ir. Jaunās valstu iespējas jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos tad arī noteiks jauno pasaules kārtību. Un valstu iespējas jau ir ievērojami mainījušās salīdzinot ar iepriekšējām. ASV vairs nevar dominēt pie Krievijas un Ķīnas robežām, vai arī tikai par tik par cik, piemēram, Ukraina var sevi upurēt un tādejādi paildzināt ASV ietekmi.

Nekāda augstākā matemātika jau te nav, tikai globālās pastāvēšanas ābeces patiesības vien. Un taisni vai jābrīnās cik sabiedrībai kopumā grūti tomēr tās padodas izprast, taisnības labad jāsaka gan ka izprast pie apstākļiem kad mēdiji visu laiku nepārtraukti sludina globālās pastāvēšanas it kā augstāko matemātiku.

7.sep Atbildēt
Valdis atbilde IMIK

Ģeopolitika:

Politoloģiska koncepcija, pēc kuras valsts ārējo politiku nosaka ģeogrāfiskie faktori.

8.sep Atbildēt
Edgars atbilde IMIK

1944.g., kad Vācija vairs nevarēja dominēt, tad vēsturnieks Arveds Švābe (1888 – 1959) atgādināja: "Cilvēka sūtība ir cīnīties ne vien ar dabu, bet pat ar tām elementāram stichijām, kādas ir visas lielās vēstures katastrofas. Apmēram pirms pusotra tūkstoša gadiem latviešu senči pameta Volgas un Dņepras augstieni, lai uz visiem laikiem atraisītos no Austrumiem un slēgtu asins brālību ar Rietumiem." Vēsture kā tautas garīgo spēku avots (latvijasluteranis.lv) P.S. Ģeopolitika? ~ 400 000 LV pilsonīšu 2024.g. jau "dziļi Rietumos".

8.sep Atbildēt
IMIK atbilde Valdis

Nu bet, ģeopolitika stāv kā stabs bet ģeopolitiskie apstākļi visu laiku mainās. Bija divpolārie aptākļi, tad it kā vienpolārie, tagad jau daudzpolārie. Ukraiņi cīnoties par neatkarību? Ukraiņi uzvarēs? Faktiski ukraiņi, ar laipnu ASV un Rietumu atbalstu, cīnās par veco, vienpolāro ģeopolitisko sistēmu. Jaunajā ģeopolitiskajā sistēmā Ukrainas uzvara nemaz neiederas. Faktiski ukraiņi grib pagriezt pasauli atpakaļ savā attīstībā. Protams ka pagriezt pasauli atpakaļ neviens nevar un tātad, nekāda uzvara ukraiņiem itin nemaz ar nespīd, lai ko tur arī viņi prezentētu Baidenam.

Latvijas problēma ir tā ka Latvija neatkarību atguva pie vienpolāras sistēmas bet tagad, pie daudzpolāras sistēmas attīstības, nespēj un nespēj, kā saka, paņemt kājas apakšā. Noklusējums par pasaules ģeopolitisko sistēmu ir palicis vecais, vienpolārais.

8.sep Atbildēt
Valdis atbilde Edgars

Palasies Edgaru un IMIKu un vispār iestājas pizd...

Izrādās, ka pirms tūkstoš gadien latviešu senči izštukoja, ka moskovīti šiem diezko nepatīk un pūta uz Rietumiem !

Izrādās, ka ir kaut kādi "ģeopolitiskie apstākļi", kas visu laiku svārstās (tāpat, kā ķīselis IMIka galvā), bet sistēma tagad, nez kāpēc esot jauna, kurā iederas tikai Vova un IMIks.

Un neviens neko atpakaļ nepagriezīs !

Svārstās? Nesvārstās? Svārstās? Nesvārstās?

8.sep Atbildēt
Edgars atbilde Valdis

Lasi Neatkarīgo, negaidi, nepaļaujies uz robežžogu un prettanku ežiem, jo savu "pZ" vari nogulēt.

"Jānis Sārts komentē Krievijas drona ielidošanu Latvijas teritorijā."

8.sep Atbildēt
Valdis atbilde Edgars

Izvelc vēl kādu noputējušu brošūriņu no savas zinātniskā komunisma pasniedzēja kaudzītes.

Un vari dzīvot ilūzijās, ka tavu hņ.u, kāds arī uztvers nopietni.

8.sep Atbildēt
Andris Avots

Bija 'Kurska'. Tagad ir 'Ukrska'. Uz šiltēm tikai divi burti jāsamaina vietām.

7.sep Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Krievijas Federācija sabruks ekonomikas dēļ! Tur drīz būs taloni!

8.sep Atbildēt
Valdis

Nebūs, nav jau papīra uz kā drukāt.

9.sep Atbildēt

Komentēt