Komentāri: Kāpēc cauri Ukrainai turpinās Krievijas naftas un gāzes tranzīts?

braucosais

Tas ir izdevīgi un nepieciešami visiem - pārdevējam , tranzītvalsij un pircējiem un nekā personīga

11.aug Atbildēt
Juris Seikovskis

uz braucosais

Tas ir izdevīgi pirmkārt Putinam.

Paskatieties Mumina Šakirova Grani pa TV24. Tur runāja Andrejs Ilarionovs, bijušais Putina padomnieks ekonomikas jautājumos.

No viņa teiktā izriet, ka tāds karš nekad nav bijis, kad agresoram ļauj visu eksportēt. Krievija pa kara gadiem, ieskaitot visu 2024, no eksporta saņem 800 miljardus dolāru. Ja tai pašā laikā Ukrainai pieškirtās finanses, gan ieročiem, gan ekonomikai, ir reizes 10 mazākas. Kam šis karš ir izdevīgs? Kas nopelna? Vai tik Baidens nespēlē krievu labā? Trampa retorika esot : vajag urbt, urbt un vēlreiz urbt ... . Tas ir domāts par naftas ieguvi. Lai, izslēdzot no aprites krievu naftu, pārejai pasaulei naftas cenas neuzkāptu debesīs.

Šis Mumina Šakirova Grani pagājušās nedēļas rullītis TV24 liek par daudzko aizdomāties!!!!!

Briesmīgā pasaule! Mēs esam mazi bandinieki. Gan tie ukraiņu karavīri, kuri krīt frontē, gan mēs, potenciālie nākamā kara agresijas mērķis. Ilarionovs tā arī pasaka, ka Putins ar Ukrainu neapstāsies. Esot esošajai politikai, viņam nedraud finašu problēmas, jo no eksporta gana labi pelna. Un to pelņu nenodrošina Ķīna un Indija!!!

Riebīgā pasaule.

12.aug Atbildēt
Juris

Skaists raksts,viss pareizi aprakstīts.tikai nekur nav pieminets,ka šobrīd Ukrainas armijai ieejot Krievijā un sagrābjot Sudžas gāzes pārsūknēšanas staciju,gāzes cena pieckāršojusies.un gāzes piegade nav apturēta.tātad Krievija šobrīd pateicoties Ukraiņu armijai gūst pieckārtīgu peļņu.

Par ko tas liek domat?šitas nav nekads karš,bet gan milzīgs bizness.kura vardā tiek nogalināti desmitiem tūkstošu Ukrainas un Krievijas iedzīvotāji.

Un doļā ir gan Krievijas gan Ukrainas valdošie..

11.aug Atbildēt
Valdis

Jurīti, ar kādu kalkulatoru izrēķināji, ka cena pieaugs 5x?

Varbūt uzspied uz taustiņa CC.

11.aug Atbildēt
Juris atbilde Valdis

Valdiņ.nevis pieaugs bet jau pieauga.tas bija rakstīts LV ziņu portālos

11.aug Atbildēt
Valdis atbilde Juris

Jurīti, mazāk klausies, ko "viena tante teica".

------------+++

European natural gas futures traded around an 8-month high of €40/MWh, set for a 9% weekly gain driven by concerns over the stability of gas supplies after Ukrainian forces took control of the Sudzha gas transit station in Russia's Kursk region. Despite ongoing conflicts near this key transit point, Russian gas continued to flow through Ukraine. Gazprom announced it would send 38.5 million cubic meters (mcm) of gas to Europe via Ukraine on Friday, a slight increase from 37.3 mcm the previous day. With the gas transit agreement set to expire at year-end, any early disruption could significantly affect central European countries dependent on this supply. Still, analysts suggest that neither Russia nor Ukraine is likely to use the situation to disrupt gas deliveries, as both sides have incentives to maintain the flow.

11.aug Atbildēt
Juris atbilde Valdis

Nezinu no kurienes šito izspiedi...es lasu Latvijas ziņu portālus

11.aug Atbildēt
Valdis atbilde Juris

Lasi vien tālāk...

11.aug Atbildēt
Arturs Ozols

Dīvains jautājums . To vēlas Rietumeiropas bizness. Pārtrausiet gāzes padevi ,nesaņemsiet ne samaksu ne palīdzību . Un skat , lasiet ES statistiku un uzzināsiet ,ka Ungārijā elektrības cena ir 3x zemāka nekā Latvijā . Kāpēc ? Tāpēc ,ka 44,5% elektroenerģijas ražo krievu tehnoloģiju atomstacijas kuras joprojām kurina ar krievu kodoldegvielu ,bet tautsaimniecībā 65% gāzes nāk no Krievijas . Un bijušo SEPP valstu naftas pārstrādes rūpnīcas ir būvētas krievu ar sēru bagātajai naftai . Tur pārkārtot ražošanu nozīmē pārbūvēt pusi rūpnīcas ,piemēram ,vieglajai arābu naftai . To neviens uzreiz nevar atļauties ,vajadzīgi gadi un kapitāls.

11.aug Atbildēt
Arturs Ozols

Atveru ES statistiku . 2024. jūnijā ES valstis pirkušas 54% Krievijas SDG , ĶĪNA - 22 % ,Japāna - 18 % .

11.aug Atbildēt
baiba baibiņa

kas tas par karu? Krievu Gazprom no Eiropas saņem miljardus no trnzīta caur ukrainu, ukraiņu Naftogaz saņem no krieviem arī ne maz par tranzītu... Kāda tur Sudžu apakšstacija. Viss notiek. Protams, jāskatās plašāk, nekā mūsu ierobežotā infa mums stāsta.

11.aug Atbildēt

Komentēt