Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. februāra līdz 3. martam

© Publicitātes foto

7.lapa

Skeleta Juhana gaitas

Publicitātes foto

Ceturtdien, 2. martā, pirmizrāde Latvijas Leļļu teātrī (Rīgas Latviešu biedrības nama Mazajā zālē) - režisora Jāņa Znotiņa (attēlā) izrāde “Skeleta Juhana gaitas”, kas veidota pēc nesen izdevniecībā “Liels un mazs” izdotās igauņu rakstnieces Trīnu Lānas tāda paša nosaukuma grāmatas.

Režisors iestudējuma veidošanā atteicies no verbāla teksta, to aizstājot ar izteiksmīgām etīdēm un vizuālā/objektu teātra elementiem, kas skeleta Juhana piedzīvojumiem ļaus sekot jebkurā valodā runājošiem skatītājiem.

Izrādes māksliniece Pamela Butāne uz skatuves radījusi izrādes galveno varoņu - tētes un māmuka - “vērtīgajām” mantām piepildīto vidi, kurai kādā dienā pievienojas no skolas anatomijas kabineta “pensionējies” skelets. Jaunais mājas iemītnieks iegūst vārdu Juhans un kļūst par īstu tētes un māmuka ģimenes locekli, kas ienes viņu ikdienā pārpratumus, jautrību un daudz sirsnības.

Galvenajās lomās: Rūta Dišlere un Anrijs Sirmais.

Izrāde paredzēta bērniem no 6 gadu vecuma.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais