Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 18. līdz 24. februārim

© F64

10.lapa

Mūziķu veltījums Ukrainai

Publicitātes foto

Piektdien, 24. februārī, atjaunotā Rīgas cirka arēnā notiks labdarības koncerts “Veltījums Ukrainai”, iezīmējot vienu gadu Ukrainas cīņai ar agresorvalsti Krieviju par savas valsts neatkarību un brīvību. Koncertā piedalīsies vairāk nekā 100 Latvijas mūziķi un mākslinieki.

Koncertā piedalīsies mūziķi Shipsea, Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, Raimonds Tiguls, Vestards Šimkus, Kaspars Zemītis, Daumants Kalniņš, “Latvian Voices”, grupa “Dagamba”, “The Sound Poets”, “Tautumeitas”, “Carnival Youth”, Goran Gora, “Iļģi”, vīru koris “Gaudeamus” u.c. Ukrainas draugi un atbalstītāji.

“Mēs joprojām nedrīkstam pierast pie tā, ka Ukrainā notiek karš. Mums ir jāapzinās, ka šobrīd esam priviliģētā situācijā, tādēļ mums ir jādara viss, lai mazinātu cilvēku ciešanas. Manuprāt, ir būtiski, lai šie cilvēki jūt mūsu atbalstu, lai nejūtas pamesti šajā nežēlīgajā dzīves cīņā. Mēs, mūziķi, papildus ziedošanai varam palīdzēt arī ar dziesmu, tādēļ arī es nešauboties piekritu piedalīties šajā labdarības koncertā. Man tas ir ļoti svarīgi!” saka mūziķis Intars Busulis (attēlā).

Koncerta veidotāju komandā brīvprātīgi darbojas režisore Inga Tropa, mūziķis Jānis Strapcāns, mākslinieks Krišs Salmanis, skaņu režisors Andris Ūze un fonda “Uzņēmēji mieram” aktīvisti un Ukrainas atbalstītāji.

Koncerts klātienē norisināsies atjaunotajā Rīgas cirka arēnā, bet tiešraidē to translēs Latvijas Televīzija. Sadarbībā ar “Ziedot.lv” koncerta laikā ikviens skatītājs varēs ziedot Ukrainai, zvanot pa maksas tālruni. Koncerta galvenais mērķis - vākt ziedojumus atbalstam Ukrainai, pērkot biļeti uz koncertu vai uzņēmumiem veicot lielāku ziedojumu un pretī saņemot koncerta ielūgumus.

“Atbalsta sniegšana un sadarbība ir cirka nozares pamatvērtības, bez kurām nevarētu tapt cirka izrādes,” saka Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers. “Rokas pasniegšana, būšana īstajā vietā un laikā cirkā ir pašsaprotama, tieši tāpēc mums šķiet dabiski piedalīties šā Ukrainas atbalsta koncerta rīkošanā. Apvienojoties mēs varam sasniegt patiešām daudz!”

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!