Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. februārim

© Publicitātes foto

9.lapa

Mūzika no filmas “Gredzenu pavēlnieks”

Publicitātes foto

Otrdien, 7. februārī, Daugavpils kultūras pilī un trešdien, 8. februārī, uz “Arēna Rīga” skatuves ukraiņu simfoniskais orķestris “Lords Of The Sound” uzstāsies ar mūziku no populāras filmas "Gredzenu pavēlnieks”.

Angļu rakstnieks Džons Ronalds Rūels Tolkīns kļuva slavens visā pasaulē, pateicoties tieši romānu ciklam “Gredzenu pavēlnieks”. Visu savu dzīvi viņš ir veltījis stāstam par savu izdomāto Viduszemi. Ar savu nepārspējamo darbu viņš iedvesmoja komponistu Hovardu Šoru radīt muzikālu šedevru, kas ir izpelnījies visaugstāko mūzikas kritiķu atzinību un kuram ir miljoniem cienītāju visā pasaulē. “Oskara” kino balvas apbalvotā Hovarda Šora mūzika, kas rakstīta slavenajai filmu triloģijai “Gredzenu pavēlnieks”, atskanēs ar jaunu spēku, radot neaizmirstamu Viduszemes atmosfēru.

Daugavpils un Rīgas lielkoncertos mākslinieki prezentēs šovprogrammu, kur izveidos hobitu un elfu pasaules atmosfēru ar simfoniskā orķestra, kora un solistu palīdzību. No klasiskiem orķestru priekšnesumiem šis koncerts atšķirsies ar to, ka piedāvās ne tikai instrumentālo un vokālo sniegumu, bet arī vizuālo priekšnesumu - video projekciju un gaismu šovu.

Orķestris “Lords of the Sound” ir sens episko mūzikas tēmu pielūdzējs un ar šādiem koncertiem regulāri uzstājas Eiropā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!