Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. janvāra līdz 3. februārim

© Publicitātes foto

6.lapa

Ekscentriska situāciju komēdija - atmaskošana

Publicitātes foto

Piektdien, 3. februārī, pirmizrāde Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī - “Centrālparka Rietumi” Sergeja Golomazova režijā. 18+.

Virspusē ir anekdotes cienīga situācija - laulāto krāpšana un virkne to pavadošu pārsteigumu visām iesaistītajām pusēm. Bet, ja parokas dziļāk, tad iezīmējas daudz nopietnāka tēma - lai cik cilvēks nebūtu veiksmīgs un turīgs, tas negarantē augstu garīgo vērtību klātesamību un neapdrošina pret iekšējo tukšumu un nevīžību, un agri vai vēlu personības patiesais saturs tik un tā atklājas. Turklāt dažās situācijās čaula tāpat kā apzeltījums noiet īpaši ātri - gan no cilvēkiem, gan no attiecībām. Iestudējumā aktieri pacentīsies to izstāstīt un izspēlēt. Smieklīgi noteikti būs, bet režisors pieļauj, ka atradīsies iemesls arī aizdomāties.

“No Vudija Allena parasti sagaida smieklīgus stāstus, un viņš, kā zināms, attaisno cerības. Taču “Centrālparks West” ir ne tikai ekscentriska situāciju komēdija, bet arī sarkastiska luga - atmaskošana -, un man interesē tieši šo nozīmju slānis,” saka režisors Sergejs Golomazovs. Izrādē piedalās: Jekaterina Frolova (attēlā), Veronika Plotņikova, Vitālijs Jakovļevs/Šamiļs Hamatovs, Igors Čerņavskis, Adriana Tatjana Začeste/Jūlija Berndgarte, Konstantīns Ņikuļins, Vladislvas Janušenoks.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais