"Neatkarīgā" iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 21. līdz 27. janvārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Pasaules pasakas mazajiem klausītājiem

F64

Sestdien, 21. janvārī, pulksten 11.00 (bilingvālā izrādē krievu un latviešu valodā) un 14.00 (izrādē latviešu valodā) Lielajā ģildē diriģenta Andra Vecumnieka vadībā notiks koncertuzvedums bērniem «LeNeSOns un Vēbera pasaku pasaule».

Šoreiz lelle LeNeSOns un viņa komanda mazākajiem klausītājiem izrādīs pasaules tautu pasakas, ko ietērpt mūzikā patiesi bija iemīļojis Kārlis Marija Vēbers - viens no sava laika lielākajiem vācu operas reformatoriem. Uz skatuves būs iespēja satikt mednieku Maksi no operas «Burvju strēlnieks», Austrumu princesi Turandotu, kā arī dzirdēt jaunos solistus - klarnetisti Annu Mariju Kubecku un obojisti Liseti Jirgensoni (Igaunija).

Koncertuzveduma «LeNeSOns un Vēbera pasaku pasaule» programmā būs iespēja dzirdēt Johana Nepomuka Hummeļa un Kārļa Marijas Vēbera mūziku. Lelle LeNeSOns bērnus iepazīstinās ar Kārļa Marijas Vēbera uvertīru un simfoniskajiem fragmentiem no operas «Burvju strēlnieks», kuras pamatā ir leģenda par Bohēmijas firsta mežziņa meitas Agates un mednieka Makša mīlestību, kā arī uvertīru un maršu no mūzikas lugai «Turandota».

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertcikli bērniem un jauniešiem jau tradicionāli kļuvuši par jauno mūziķu un diriģentu kalvi. Šoreiz ar orķestri muzicēs viešņa no Igaunijas, obojiste Lisete Jirgensone un latviešu klarnetiste Anna Marija Kubecka. Abas mūziķes 2021. gadā savu instrumentu grupās ieguva «Grand Prix» Eduarda Medņa XXIII Starptautiskajā konkursā «Jaunais mūziķis».

Darbu pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) «LeNeSOna» koncertcikla turpina režisore Paula Pļavniece (attēlā), dramaturgs Klāvs Mellis un māksliniece Evita Bēta. Savukārt 21. janvāra koncertā ar lelli LeNeSOnu draudzēsies aktieris Artūrs Putniņš un aktrise Anastasija Rekuta-Džordževiča. Koncertuzvedums izskanēs cikla mākslinieciskā vadītāja, diriģenta Andra Vecumnieka vadībā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais