Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 27. janvārim, apmeklējami bez maksas

© Katrīna Ģelze

7.lapa

Laikmeta krāsas grafikās, stikla un keramikas darbos

Publicitātes foto

Sestdien, 21. janvārī, pulksten 14.00 mākslas galerijā «Durvis» (Brīvības laukumā 21, Tukumā) tiks atklāta Ivandas Spulles-Meieres personālizstāde «Atspīdēšana. Laikmeta krāsas».

Izstādē būs skatāmas grafikas, kā arī stikla un keramikas darbi.

«Atspīdēšana ir stabila sajūta. Tā ir pateicība un paļāvība dzīvē. Tā piepilda un atstaro visu citu lietu krāsas... Darbi, kas apvienoti šajā izstādē, tapuši gandrīz vienā laikā. Dažādas lietas apvienotas vienā krāsā, kā notikumi dzīvē, kā priekšmetiska materialitāte vai pozitīvs iedrošinājums. Grafika ir vienojošais elements dažādu virsmu sejās - papīra, māla, koka, augu lapām, akmens, stikla un porcelāna. Mazliet grafiski plastisku līniju, mazliet skaidru laukumu, mazliet krāsas, mazliet dzīves, mazliet ilgu pēc pavasarīga gaišuma un visvairāk - miera! Viss turpinās! Atspīd un atstarojas,» saka māksliniece Ivanda Spulle-Meiere.

Ivanda Spulle-Meiere mācījusies Jelgavas 2. vidusskolā, Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā. Pirmie soļi un radoša darbošanās mākslas pasaulē izpratnē par keramiku aizsākās viņas skolotāju - Valdas Semanes un Ulda Rogas - vadībā. No 1998. gada Latvijas Lauksaimniecības universitātē mākslinieciski sadarbojas ar studentiem, arī Dobeles

mākslas skolā un vēlāk arī Rīgas Jauno tehniķu centrā, kā arī Dabas zinību skolā ar jauniem un radošiem māksliniekiem.

Izstāde ikvienam interesentam pieejama bez maksas līdz 2. martam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais