Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. janvārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Divas laikmetīgās dejas solo izrādes vienā vakarā

Publicitātes foto

Sestdien, 7. janvārī, pulksten 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) būs skatāmas divas laikmetīgās dejas solo izrādes vienā vakarā - «Viss būs labi» un «Viens».

«Viens» ir Gundegas Rēderes solo darbs, kas ar suģestējošu izpildītājas enerģijas lādiņu un nospriegotu klātbūtni aizved skatītājus ceļojumā no iekšpuses uz āru. Tiekšanās. Atzīšanās. Lūgšana. Ceļš uz uzticēšanos un satikšanos.

Horeogrāfe, izpildītāja: Gundega Rēdere, konsultantes: Roberta Gailīte, Emanuēla Zvaigznīte, mūzika: Jēkabs Rēders, kostīms: Elīna Šteinberga, gaismas: Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

«Viss būs labi» ir Janas Jacukas autobiogrāfisks stāsts par aizliegumiem, ar kuriem Jana saskārās bērnībā, un par to, kas notika katru reizi, kad tie tika pārkāpti. Tas ir stāsts par ģimeni un pieaugšanu, kas sākas ar spilgtu epizodi bērnībā un ved cauri trauslajām meitas un tēva attiecībām.

Ideja, horeogrāfija un izpildījums: Jana Jacuka, horeogrāfes asistente: Arina Buboviča.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais